SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

1 milion de mărgele într-o singură rochie de mireasă

4 decembrie, 2014 Autor: Ana Creascov


Un designer de la Edina, Minessota, a stupefiat lumea modei după ce și-a dezvăluit capodopera vestimentară, pentru care a folosit aproape un milion de mărgele.

            

 

Recent, Gail Be a postat pe site-ul său produsul la care a lucrat 3 ani. Designerul american a creat o rochie de mireasă, „Fantasy”, a cărei greutate depășește 170 de kilograme, iar trena măsoară mai mult de 7 metri.

Cele 995.000 de mărgele, care includ 500.000 de perle din sticlă și 400.000 de cristale, au fost unite cu ajutorul a 11 kilometri de ață, cifre care o duc pe creatoare, nemijlocit, în Cartea Recordurilor Guinness.

„Mi-am propus să asamblez cea mai mare rochie de mireasă din lume”, a declarat creatoarea pentru Mail Online, adăugând: „Nu știam care sunt statisticile, habar nu aveam cu ce să încep, cum să o fac, dar eram pregătită pentru a depăși limitele”.

În pofida celor 20.000 de ore dedicate de către cele 22 de croitorese pentru a realiza visul, lucrul nu a fost dus la capăt, încă. Gail presupune că rochia va fi gata până la sfârșitul lunii curente.

Povestea devine și mai impresionantă când aflăm că designerul și-a pierdut vederea definitiv, prin anii 1990, din cauza unei boli degenerative la ochi. Supusă unor intervenții chirurgicale, Gail Be și-a recăpătat vederea, fapt ce a motivat-o să colecționeze mărgele din lumea întreagă și să le îmbine într-un singur „dans”.

Mai multe modele au încercat să intre în această bijuterie, dar, din cauza greutății mari, sesiunile foto nu le-au reușit. Dorința creatoarei este, totuși, să-și vadă rochia în filme sau expusă într-un muzeu.

Comentarii