SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

10 actrițe care și-au jertfit podoaba capilară în numele artei

6 mai, 2016 Autor: Gabriela Grițco


Fiecare femeie știe că podoaba capilară este importantă. Ba mai mult, multe din ele optează pentru un păr lung și au grijă ca acesta să fie sănătos, dar și strălucitor. Chiar dacă termenul de creștere a părului durează trei luni, femeile cu părul lung nu prea experimentează cu lungimea podoabei sale capilare.

Așa a fost și în cazul acestor 10 actrițe care au renunțat la podoaba capilară, sau mai bine zis la lungimea ei, doar pentru un rol într-un spectacol sau film.

Demi Moore – J.I. Jane

 

Datorită rolului său de femeie-soldat, Demi Moore a zis adio părului bogat în volum. Chiar dacă acest rol din filmul J.I Jane nu i-a adus prea mulți bani, pentru Demi nu a fost o tragedie schimbarea radicală. Frumoasa actriță a pozat fără inhibiții cu părul scurt și în rochii elegante.

Sigourney Weaver – Alien 3

 

Pentru Sigourney Weaver tunsoarea a cam complexat-o. De aceea, actrița a fost nevoită să îmbrace o perucă după filmările pentru filmul Alien 3. Motivul principal fiind fiica ei, care la acel moment avea doar doi ani și nu era obișnuită cu noul look al mamei sale.

Cate Blanchett – Paradise Road

 

La începutul anilor 2000, una dintre cele mai elegante prezențe a Hollywood-ului, Cate Blanchett s-a transformat instantaneu într-o femeie autoritară și asta datorită rolului său de infractoare în filmul Paradise Road.

Natalie Portman – V for Vendetta

 

În anul 2005 o altă actriță  a renunțat la lungimea părului și asta chiar în timpul filmărilor, dintr-o singură dublă. Actrița Natalie Portman a fost nevoită să renunțe la podoaba capilară, ba mai mult, singură șă-și scurteze părul.

Cynthia Nixon –  Wit

 

În anul 2006, actrița a învins cancerul de sân și de aceea, a acceptat repede propunerea de a juca rolul unui profesor bolnav oncologic, în piesa teatrală Wit.

Maria Kojevnikova – Battalion

 

Actrița de origine rusă a renunțat la părul său chiar pe platoul de filmare, fără a fi mâhnită de acest lucru.

Valeria Shkirando – Battalion

 

Valeria nu a fost o excepție, fiind și ea una din protagonistele filmului Battalion, care a fost nevoită să renunțe la podoaba capilară în numele creației. Actrița a recunoscut că mai mult timp s-a simțit incomod din cauza look-ului său.

Anne Hathaway – Les Miserables

 

Cinematografia din Hollywood nu are granițe, dovedit și prin exemplul actriței Anne Hathaway. Aceasta a renunțat la părul său, pentru a fi mai naturală, în film.  Chiar dacă actrița nu a jucat rolul principal în acest film, Anne a primit Oscar, dar și un onorariu pe măsură.

Hillary Swank – Boys don’t cry

 

Actrița a fost tunsă după tipajul masculin pentru acest rol. În urma acestuia, Hillary s-a ales cu premiul Oscar la categoria „Cel mai bun rol feminin”.

Charlize Theron –  Mad Max : Fury Road

 

Focoasa blondă a renunțat cu greu la părul său lung, dar după acest rol a devenit mult mai populară.

 

Comentarii