SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

10 căi de reciclare a zațului de cafea

10 octombrie, 2014 Autor: Ana Creascov


Cafea la dejun, cafea după prânz, cafea seara cu oamenii dragi… Această băutură e magică, o poți amesteca cu lapte, o poți bea, atât fierbinte, cât și rece, te poate revigora sau relaxa, îți poate alunga stresul și somnul, durerea de cap sau pofta de mâncare. Șirul nu se oprește aici. Pe lângă toate aceste beneficii ale consumul de cafea, zațul, un deșeu aparent nefolositor, poate fi reciclat și utilizat în mai multe feluri.

Am colectat cele mai utile sfaturi și le-am închegat într-o listă, prezentată mai jos. Așadar, nu aruncați niciodată zațul, acesta vă poate scuti de multe neplăceri.

  1. 2-3 lingurițe de zaț puse pe părul umed, masând bine, are mai multe beneficii. În primul rând, părul devine mult mai strălucitor și mai moale, îmbunătățește circulația la nivel capilar, conferind părului o imagine sănătoasă (se recomandă celor cu păr întunecat la culoare).
  2. Zațul previne celulita. E simplu, pui puțin rest de cafea într-un recipient, adaugi o lingură de ulei de măsline și aplici pe coapse, burtă, sau alte zone problematice și începi a masa. După aceste mișcări înfășurați zona cu peliculă și lăsați 20-30 min. Pentru a obține efectul dorit e nevoie de repetat acțiunea de cel puțin de 2 ori pe săptămână. Exact așa se poate proceda și în cazul măștilor faciale, doar că înlocuiți uleiul de măsline cu un ou sau o linguriță de miere.
  3. În gastronomie poate fi de folos la pregătirea înghețatei, checurilor sau biscuiților, pentru aromă.
  4. În executarea lucrului manual, mai exact în lucrările cu acril.
  5. Acoperă zgârieturile de pe mobilă. Acoperim locurile problematice cu puțin zaț și masăm. Se folosește doar la mobila de culoare închisă. Iar pentru ca praful să nu se așeze atât de repede puteți șterge mobilierul chiar cu cafea.
  6. În calitate de deodorant puteți folosi zațul în frigider sau dulapuri, absoarbe orice miros neplăcut. În cazul usturoiului de pe mâini tot restul de cafea ne vine-n ajutor, frecăm zațul în palme și mirosul dispare.
  7. Dacă aveți vase cu depuneri de grăsime și nu doriți să folosiți gelurile pline de chimicale, puteți folosi zațul pentru înlăturarea murdăriei.
  8. Mirosul de zaț nu este îndrăgit de purici. Adăugați niște zaț în apa cu care vă spălați cățelul sau animalul de companie, iar rezultatul nu se va lăsa așteptat.
  9. În grădinărit. Presărând zaț pe pământul din grădină, puteți evita „musafirii” nedoriți – furnicilor și melcilor nu le place mirosul de cafea.
  10. Îngrășământ natural. Zațul avantajează dezvoltarea plantelor din grădina și ghiveciurile dumneavoastră. Azotul, fosforul, potasiul, magneziul, calciul și sulful conținute de acesta îmbogățesc textura și proprietățile solului.

 

Comentarii