SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

10 cele mai potrivite orașe pentru a-ți petrece anii de studenție

1 decembrie, 2014 Autor: Ana Creascov Sursa: theguardian.com


Anii petrecuți la facultate sunt incomparabili și de neînlocuit, cu siguranță. Pentru ca să nu regreți niciodată momentele din acea perioadă, pe care le vei imprima pentru totdeauna în memorie, trebuie să alegi destinația corect.

 

Experții în datele ce țin de învățământul superior QS au compilat un clasament, bazat pe factori ce cuprind accesibilitatea, deziderabilitatea, standardele academice și perspectivele locurilor de muncă.

Numele orașelor au fost aranjate conform tiparului ierarhic, în ordine descrescătoare:

10. Seoul, Coreea de Sud

Pe lângă faptul că hitul K-pop „Gangnam Style” a bătut recordul vizualizărilor de pe Youtube și a făcut Coreea de Sud cunoscută în toată lumea, această țară mai este renumită prin șirul de universități puternice și rata înaltă de angajare. Pentru studenți un interes aparte îl poate avea și faptul că restaurantele fast-food McDonald’s își livrează produsele non-stop.

9. Toronto, Canada

Canadienii sunt cei care dețin cele mai multe ordine în această sferă, iar Toronto este focarul: aici se găsesc Universitatea din Toronto, York University și Ryerson University. Instituțiile respective se deosebesc prin cifra mare a oportunităților oferite și prin mixul categoriilor de studenți.

8. Montreal, Canada

Orașul canadian este, adesea, numit „orașul dublu”, datorită celor peste 30 de kilometri de tuneluri subterane. Acesta pune la dispoziția studenților varii puncte de divertisment, printre care cinematografe, baruri, centre comerciale ș.a. Montrealul a avansat, în acest sens, în ultimul timp, deplasându-se de pe treapta a 9-a, de anul trecut.

7. Tokyo, Japonia                                                                 

Orașul japonez este cel mai populat spațiu din lume, cu un număr de locuitori estimat la 13 milioane de persoane. Deși printre studenți nu se enumeră foarte multe naționalități, oportunitățile pe care le prezintă acest oraș academic și rata înaltă de angajare au adus Tokyo de pe locul 17, de anul trecut, pe locul 7, remarcabil rezultat.

6. Boston, SUA

Boston primește punctajul maxim la capitolul recrutărilor și este avantajos pentru studenți, datorită faptului că este amplasat în imediata apropiere a celor mai influente universități, precum Harvard și Institutul Tehnologic din Massachusetts.

5. Hong Kong, China

Orașul chinez este patria zgârie norilor, găzduiește peste 24 de parcuri, având chiar și Disneyland-ul lui. Nu este de mirare că este atât de solicitat de către studenți. Hong Kong primește cel mai mare punctaj pentru accesibilitate, iar QS au plasat Universitatea din Hong Kong în topul celor mai puternice 3 universități din Asia.

4. Sidney, Australia

Dacă Parisul este denumit orașul luminilor, păi, Sydney ar trebui să fie numit orașul focurilor de artificii. Acesta, chiar dacă nu este un oraș accesibil din punct de vedere financiar, totuși are de câștigat la criteriul „dezirabilitate” și „recrutare”.

3. Londra, Marea Britanie

„Când un om este plictisit de Londra, acesta este plictisit de viață”, a spus Samuel Johnson. Așadar, readaptând: când un student se plictisește de Londra, acesta, probabil, a început să scrie, în sfârșit, pentru lucrarea de licență sau disertație. Londra se bucură de un număr larg de studenți străini, de șanse mari la angajare și o serie de universități puternice, dar dezavantajul orașului britanic este reprezentat, totuși, de prețurile picante.

2. Melbourne, Australia

Melbourne avansează, și el, comparând cu statistica de anul trecut. Acest oraș aduce Australia în topuri, pentru faptul că este dorit de studenți din diferite țări ale lumii și, în general, înregistrează o întreagă gamă de avantaje. Melbourne se mândrește cu incluziunea sa și se susțin că au lansat primul post de radio pentru homosexuali.

1. Paris, Franța

Parisul este orașul învingător din acest top, fiind renumit prin calitatea înaltă a studiilor. „Orașul  luminilor” deține tot amalgamul de valori necesare unui student, iar, așa cum a spus Victor Hugo în „Mizerabilii” – „A studia la Paris e ca și cum ai fi fost născut la Paris”.

Comentarii