SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

10 cele mai scumpe alimente din lume – (FOTO)

21 noiembrie, 2017 Autor: Mihaela Sorocean Sursa: wall-street.ro Foto: wall-street.ro

DIVERTISMENTCele mai scumpe alimente din ziua de azi sunt cele de care majoritatea oamenilor nici nu a auzit pâna acum. Vei fi surprins să afli că o masă la un restaurant local nu reprezintă nicio fracțiune din prețul produselor aflate în aceasta listă, potrivit Elite Readers.

10. Șunca uscată iberica

Șunca uscata iberica, cunoscută și sub numele de Jamon Iberico, este cea mai scumpa șunca de pe planeta și este produsa in Spania. Pasionatii de mancare ar aprecia să aibă șansa de a avea acest aliment în farfurie. Prețul acestui aliment este de 392 de dolari per kilogram.

cele mai scumpe alimente din lume

Sursa foto: Shutterstock/ Isaphoto2016

9. Friptura japoneza Wagyu

Această delicatesa japoneza este considerata una dintre cele gustoase mâncăruri din intreaga lume. Friptura Wagyu este gatita in Japonia si are o aroma speciala datorita texturii untului folosit la preparare. Aceasta friptura poate fi cumparată cu 450 de dolari per kilogram.

cele mai scumpe alimente din lume

Sursa foto: Shutterstock/ hlphoto

8. Brânza Moose

Brânza din lapte de elan este pregătită în ferma Moose House din Suedia și este considerata cea mai scumpa brânza, având un pret de 1,074 dolari per kilogram.

cele mai scumpe alimente din lume

Sursa foto: Shutterstock/HandmadePictures

7. Pui Ayam Cemani

Acest aliment poate fi gasit doar in Indonezia, pentru ca guvernul acestei țari nu riscă să exporte acest produs din cauza gripei aviare. Puiul Ayam Cemani poate fi cumparat cu 200 de dolari per kilogram.

cele mai scumpe alimente din lume

Sursa foto: Shutterstock.com/NIPAPORN PANYACHAROEN

6. Sofran

Sofranul este un condiment, care poate fi vândut cu un pret intre 100 si 400 de dolari. Este atât de scump pentru ca poate fi cules doar cu mana într-o anumita perioada a anului. Sofranul este considerat cel mai scump ingredient alimentar, iar un kilogram de aceste condimente este echivalent cu 300.000 de flori.

cele mai scumpe alimente din lume

Sursa foto: Shutterstock.com/ YuliiaHolovchenko

5. Trufe albe

În Europa, trufele albe pot fi găsite la un pret de 2.100 de dolari per kilogram. Cu siguranță este unul dintre cele mai scumpe alimente din lume avand in vedere conditiile necesare pentru cultivarea trufelor albe.

cele mai scumpe alimente din lume

Sursa foto: Shutterstock.com/Fabrizio Esposito

4. Supa de cuib de pasăre

Această supă este foarte populara în bucataria chinezeasca, avand un pret de 3.000 de dolari per kilogram. Acest pret se datoreaza faptului ca peste 90% din supa de cuib de pasare contine saliva de pasare.

cele mai scumpe alimente din lume

Sursa foto: Shutterstock.com/ nirapai boonpheng

3. Cafea Kopi Luwak

Cafeaua Kopi Luwak este populara in Indonezia, Filipine si in sudul Indiei, fiind cea mai scumpa cafea din lume la un preț de 1.200 dolari per kilogram. Aceasta cafea este obtinută din boabele care au fost ingerate de un animal și care au fost expulzate prin excremente.

cele mai scumpe alimente din lume

Sursa foto: Shutterstock.com/ hedgehog111

2. Ciuperci Matsutake

Aceste ciuperci sunt considerate printre cele mai rare delicatese din lume, iar dacă le gasești într-un magazin, nu ar trebui sa fie mai ieftine de 600 de dolari per kilogram. În mod normal, acest aliment poate fi găsit in Japonia, dar poate fi cumparat si in tarile asiatice.

cele mai scumpe alimente din lume

Sursa foto: Shutterstock.com/ norikko

1. Caviar Albino

Cel mai scump aliment din lume, care costa 9,100 de dolari per kilogram, este caviarul Albino. Acest caviar este compus din icre de sturion, peste care se găsește de obicei în Marea Caspica.

cele mai scumpe alimente din lume

Comentarii