SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

10 destinații care vor marca anul 2015

8 noiembrie, 2014 Autor: Daniela Timofti Sursa: lefigaro.fr


Pentru al zecelea an consecutiv, Lonely Planet, dezvăluie numele destinațiilor care vor marca anul 2015, cu unele evenimente, locuri de vizitat, dar și activități inedite.

 

Prima destinație este Singapore, cel mai mic stat din Asia, care se face remarcat prin zgârie-nori, hoteluri neobișnuite (de exemplu, hotelul Marina Bay Sands care este cunoscut datorită celor trei clădiri care au peste 200 metri înălțime). Dacă tot treceți prin Singapore, nu ezitați să vizitați și Grădinile Golfului, care au fost deschise în 2012, iar scopul acestora este de a transforma metropola îndesată de zgârie-nori într-un “oraş grădină”. Vara în Singapore se organizează numeroase festivaluri culinare care atrage mulți turiști internaționali.

Namibia este o țară în sud-vestul Africii care merită s-o vizitezi, datorită peisajelor și faunei sălbatice (în special, rinocerul negru și ghepardul), iar nisipul roșu oferă o imagine unică în lume care trebuie descoperită. Namibia mai este cunoscută ca ”țara oamenilor roșii”, iar un mare paradox legat de această țară este faptul că, deși din soluri s-au extras o mulțime de diamante și pietre prețioase, ea rămâne una din cele mai sărace țări din lume.

Lituania este țara care merită vizitată în anul 2015, datorită patrimoniului său specific: centrul istoric și Parcul Național ”Curonian Spit”. La prima vedere Vilnius, capitala Lituaniei, este unul dintre cele mai mari Centre Vechi dintre toate țările din estul Europei. Străzile orașului se fac remarcate prin prezența bisericilor și catedralelor aflate la fiecare colț de stradă. Nu vă recomandăm să veniți aici vara, deoarece este foarte greu să găsiți o cameră liberă în hotel, din cauza numărului mare de turiști.

Nicaragua merită vizitată pentru lacurile, lagunele și arhitectura sa colonială. Turiștii sunt atrași în special de orașul Granada, locul unde se află vulcanul Mombacho. Vulcanul are două trasee montane, una moderată, care înconjoară craterul principal, iar alta este o pistă mai dificilă, însă, preferată de turiști.

Republica Irlanda oferă peisaje unice și originale, datorită mării și ținuturilor sale. Este recomandat să faceți o excursie pe jos, pentru a vedea toată frumusețea țării. Irlandezii sunt pasionați de surf, iar berea și dansul sunt prioritare atunci când vine vorba de tradițiile și distracția localnicilor.

O altă țară recomandată de la Lonely Planet este Republica Congo, care atrage turiștii datorită parcurilor și pădurilor sale tropicale, dar și parcul național Odzala, unde se găsesc gorile, elefanți, dar și alte animale. Congo vă oferă o imensă posibilitate de a explora inima pustiului din Africa

Serbia păstrează multe comori culturale, inclusiv satul Drvengrad, construit de regizorul sârb, Emir Kustirica, pentru realizarea unui lungmetraj. În 2015, Serbia va adera la Uniunea Europeană, acesta fiind un alt motiv pentru care ar trebui să vizitați anul viitor această țară.

Insula Palawan din arhipelagul Filipine a fost votată ca cea mai frumoasă insulă din 2014. Insula este locul ideal pentru pasionații de canotaj, scufundări și descoperiri pe fundul mării.

Sfânta Lucia este o țară insulară situată în arhipelagul Caraibe, între Martinica și Barbados. Aici puteți admira munți și păduri tropicale care nu au fost încă invadate de turiștii internaționali. O plimbare pe plajă vă permite să vedeți țestoase care-și depun ouăle, iar apoi puteți vedea delfinii jucăuși în apă.

În perioada 17 ianuarie- 8 februarie 2015, Maroc va găzdui cea de-a 30 ediție a Cupei Africii, un motiv pentru a vizita țara în acest an. Aici găsiți deșerturi, orașe mitice, monumente istorie și locuitori primitori, care mereu o să vă primească cu ceai din mentă.

 

 

Comentarii