SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

10 filme erotice, mai sexy decât ”50 de umbre ale lui Grey”

6 aprilie, 2015 Autor: Doina Calcea


În ciuda popularității de care s-a bucurat cartea, criticii și spectatorii nu au fost impresionați de ”50 de umbre ale lui Grey”. Vă prezentăm o listă din 10 filme care pot aprinde imaginația mai bine decât Anastasia și Grey din ”Fifty Shades of Grey”.

 

Belle de Jour (1967)

Séverine Serizy are o căsnicie fericită, soţul ei, un tânăr chirurg, este frumos, inteligent şi câştigă bine. Numai că, parte a unei societăţi frigide, Séverine tinde şi ea să devină la fel. De aici şi setea sa de aventură, de viaţă, de sexualitate. La începutul filmului, dorinţele par a i se îndeplini, când este răpită, legată de un copac şi violată. Dar se dovedește că nu era altceva decât un vis. Însă, acest vis o ajută să înţeleagă ce doreşte, îşi crează o viaţă dublă. În timpul zilei, fiind o casnică cuminte, iar după-amiezile oferă servicii şi se dăruieşte oricărui necunoscut, intrând în jocuri şi fantezii sexuale.

Trans-Europ-Express (1966)

Scriitorul Alain Robbe-Grillet urcă într-un tren împreună cu soţia sa şi un producător de film, cu gândul de a pune cap la cap proiectul unui lungmetraj a cărei acţiune să se petreacă în trenul Trans-Europ-Express, pe distanţa Paris – Antwerp. Ideea lor e pentru un thriller cu trafic de droguri şi viol. Călătoria personajului e constant rescrisă de cei trei, implicând prostituate, poliţişti excroci, bombe. Iubita personajului devine pe parcurs complicea lui, iar în cele din urmă, victima unui show masochist.

Crash (1996)

În urma unui accident de mașină, James Ballard, un producător tv, rămâne cu mari cicatrici pe față și pe corp. Dar tot în urma acestui accident el trăiește experiențe, sentimente și emoții diferite în legătură cu pericolul, moartea și sexul. Împreuna cu persoana implicată în accident, el descoperă că această întâmplare le-a dezvoltat potențialul sexual.

Henry & June (1990)

În 1931 la Paris, Anais Nin îi cunoaște pe scriitorul Henry Miller și pe soția sa, June. Intrigată de amândoi, ea începe să-și lărgească orizonturile sexuale cu soțul său, Hugo, și chiar cu Henry.

Betty Blue or 37° 2 le matin (1986)

Zorg muncește în Franța. El trăiește o viață liniștită și pașnică. Betty este o tânără frumoasă, sălbatică și imprevizibilă.  Zorg observă că femeia iubită are inclinații spre pasiune și sex.

Emmanuelle (1974)

Emmanuelle este o tânără frumoasă care locuiește în Bangkok împreună cu soțul ei diplomat, Jean, care este mai în vârstă. Ambii sunt foarte toleranți în materie de relații extraconjugale, așadar el nu se supără când tânăra Marie-Ange vine pe la ei atât de des.

The Lover (1992)

„Amantul” este ecranizarea romanului biografic semnat de Marguerite Duras. Acțiunea se petrece în Indo-China, în anii ’20.  Personajul principal, o tânără adolescenta săracă, se întoarce în Saigon, în sudul Vietnamului, pentru a-și continua studiile. Pe drum îl cunoaște pe un chinez bogat, mai în vârstă decât ea. El se oferă să o conducă cu limuzina, între cei doi apar primele scântei de pasiune.

The Dreamers (2003)

Matthew este un american care studiază la Paris în timpul turbulențelor politice din anii ’60. La o demonstrație de protest, Matthew o întâlnește pe Isabelle și pe fratele ei. Când părinții celor doi pleacă în vacanță pe timpul verii, îl invită pe Matthew să locuiască cu ei. În timp ce revoluția se desfășoară afară, cei trei tineri stau confortabil în luxosul apartament și își omoară timpul cu jocuri cu tentă sexuală.

Angel Heart (1987)

Harry Angel este detectiv particular și are un nou caz, trebuie să-l găsească pe Johnny Favourite, un șef de orchestră. Numai că lucrurile nu sunt atât de simple, Johnny nu vrea să fie găsit. Investigațiile îl duc într-o lume a forțelor demonice.

La Reine Margot (1994)

Filmul este inspirat din evenimentele istorice ce au avut loc în noaptea, numită Masacrul din Noaptea Sfântului Bartholomeu. În acest film ne este prezentată o Franță sfâșiată de un război religios. Un film dramatic, intens, încărcat de intrigi secrete, jocuri de culise și scene erotice.

Comentarii