SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

10 filme pentru cei care studiază engleza

25 februarie, 2015 Autor: Doina Calcea Sursa: cinemagia.ro Foto: adme.ru


Limba engleză este una dintre puţinele limbi care se învaţă rapid, te distreză şi îţi deschide oportunităţi de dezvoltare profesională. Pentru a îmbunătăți cunoștințele, Promotime.md îți propune 10 filme pe care merită să le urmăreşti în original.

Forrest Gump este una din acele producții cinematografice care au devenit un adevărat fenomen. În acest film, Tom Hanks joacă un rol de excepție, interpretându-l pe Forrest. Filmul a fost distins cu şase premii Oscar, printre care premiul pentru cel mai bun film, cel mai bun regizor (Robert Zemeckis) și cel mai bun actor într-un rol principal (Tom Hanks).

Pulp Fiction

Filmul este o comedie neagră, care are ca protagoniști doi bărbați care vor să jefuiască un magazin, iar în calea lor întâlnesc doi asasini care au de recuperat un obiect miraculos pentru șeful lor. Aventura are o întorsătură neașteptată.

The Lake House

Beauty and the Beast

Frumoasa este o fată nemulţumită de viaţa, dintr-un orăşel provincial al Franţei, care încearcă să respingă dovezile de afecţiune ale îngâmfatului Gaston. Bestia este un prinţ transformat într-un animal fioros printr-o vrajă, din motiv că nu ştia să iubească. Destinele celor doi se întâlnesc. Pentru a rupe vraja, Bestia trebuie să-i câştige dragostea frumoasei fete, altfel riscă să rămână aşa pentru totdeauna.

Coffee and Cigarettes

O comedie neagră ce explorează într-o manieră mai puțin convențională relațiile interumane ce se stabilesc într-un banal cotidian. O imensă tablă de șah, în care jucătorii mânuiesc cuvintele la o caffea și țigări.

Jerry Maguire

House, M.D.

Cine nu-l cunoaşte pe dr. Gregory House, medic specializat în diagnosticări şi în boli rare? E arogant, cinic, mizantrop, e un om dificil, plin de păcate, care merge greu, din cauza unei probleme la un picior, dar e cel mai bun medic. Acolo unde colegii lui nu găsesc soluţii, ca un adevarat anchetator de poliţie, dr. House descoperă în corpul pacienţilor săi, sursa problemei.

The Iron Lady

Drama biografică „The Iron Lady” relatează viața din perspectiva unei Margaret Thatcher îmbătrânite, fragile şi cu o stare de sănătate precară. Urcuşurile şi coborâşurile din cariera sa politică, concentrându-se pe acţiunile pe care le-a întreprins aceasta, în conflictului armat din Insulele Falkland.

Bridget Jones’s Diary

„BRIDGET JONES’S DIARY” a apărut în 1995 ca o rubrică în ziarul britanic Independent, creată de jurnalista Helen Fielding. Rubrica, plină de umor, era o relatare săptămânală a vieții unei femei de 30 de ani, singură, fiind în căutarea dragostei.

Shrek

Filmul are la origine o carte ilustrată pentru copii, cu același nume. Din multe puncte de vedere, ,,Shrek” este povestea ta clasică, din copilărie. Ea are un erou, o prințesă frumoasă și un personaj negativ ticălos. Dar, totuși, aici eroul este un căpcăun urât și țâfnos, iar prințesa nu este ceea ce pare a fi.

Comentarii