SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

10 filme preferate ale lui Tarantino

28 februarie, 2015 Autor: Doina Calcea Sursa: procinema.ro


Filmele realizate de Tarantino i-au adus acestuia premii la Oscar, Globul de Aur, BAFTA și Palme d'Or. În 2007, Total Film l-a clasat pe locul 12 în topul celor mai buni regizori din toate timpurile. Celebrul regizor Quentin Tarantino a fost întrebat de jurnaliștii de la ”Empire” care sunt filmele lui preferate, iar acesta se declară cucerit de ”Apocalypse Now”, capodopera lui Francis For Coppola din 1979.

 

Alte filme pomenite de Tarantino în interviu, le găsiți mai jos.

  • Apocalypse Now (1979), regie: Francis Ford Coppola

”Apocalypse Now” este considerat capodopera filmelor de război. Regizorul a declarat că acesta este filmul său preferat din toate timpurile.

  • The Bad News Bears (1976), regie: Michael Ritchie

”The Bad News Bears” este o comedie clasică cu Walter Matthaw și Tatum O’Neal. Povestea se învârte în jurul unei echipe de baseball formată din copii, care încearcă să găsească succesul. Filmu nu este doar o poveste despre copii, ci și despre prietenie și loialitate. Filmul a fost o surpriză în box-office și a fost printre cele mai populare producții din 1976.

  • Carrie (1976), regie:  Brian de Palma

”Carrie” a devenit un  film cult pentru fanii genului horror. Adaptarea lui Brian De Palma după romanul omonim al lui Stephen King a fost intens apreciată de către critici.

  • The Good, The Bad and The Ugly (1966), regie: Sergio Leone

Filmul lui Sergio Leone este considerat printre cele mai bune western-uri din toate timpurile. Plasat în timpul Războiului Civil, filmul prezintă pe Angel Eyes, vânător de recompense, în căutarea lui Bill Carson.

  • The Great Escape (1963), regie: John Sturges

”Marea evadare” este unul dintre cele mai captivante filme de război făcute la Hollywood.

  • Jaws  (1975), regie: Steven Spielberg

Adaptare după un bestseller, este un thriller captivant despre un rechin care terorizează o zonă de coasta din Noua Anglie. El a costat doar 8,5 milioane de dolari și a obținut 130 de milioane profit numai din închirierile de casete video în America de Nord. Acest film a schimbat concepția despre producția de filme.

  •  Pretty Maids All In A Row (1971), regie: Roger Vadim

La un liceu din California un profesor însurat antrenează echipa de atletism. El începe să aibă relații sexuale cu elevele sale și chiar omoară câteva dintre ele, pentru că acestea să nu înceapă să vorbească.

  • Rolling Thunder (1997), regie: John Flyn

O gașcă de bătăuși îi ucid cu sadism pe soția și copilul unui veteran al războiului din Vietnam, care, împreună cu un camarad de război și o femeie, pornesc pe urmele asasinilor și îi ucid.

  • Sorcerer (1977), regie: William Friedkin

Patru indivizi dintr-un orășel sud-american sunt angajați pentru a transporta nitroglicerină necesara stingerii focului, folosindu-se de niște camioane. Pentru a lămuri misterul titlului filmului, ”Sorcerer” este numele pe care îl primește unul din camioane.

  • Taxi Driver (1976), regie: Martin Scorsese

”Taxi Driver” este studiul unui personaj, Travis Bickle, veteran al războiului din Vietnam, care suferă de insomnie și își petrece nopțile la volanul unui taxi, străbătând străzile New York-ului. Ceea ce vedem din oraș este arătat prin parbrizul taxiului lui. Filmul este imaginea febrilă, paranoidă a pericolelor vieții contemporane.

Comentarii