SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

10 plante de cameră – cele mai bune purificatoare ale aerului

8 noiembrie, 2014 Autor: Ana Creascov
Purify-the-Air-Using-Plants-Step-7


Oamenii au nevoie de aer curat, de o zonă verde pentru a se putea relaxa. Vremea nefavorabilă, lipsa de timp sau locația nepotrivită sunt factori ce ne împiedică să petrecem aceste momente de revitalizare afară. Din fericire, acum e mai simplu decât oricând să aducem flora în locuințele noastre.

Plantele de cameră aduc un car de beneficii. Pe lângă funcția ce o dețin în designul interior, acestea, aranjate corect, pot lumina un spațiu, pot purifica aerul și, nu în ultimul rând, ajută la crearea unei ambianțe relaxante. A fost demonstrat că prezența plantelor verzi reduce stresul, contribuie la vindecarea rapidă a bolilor și elimină presiunea.

Profitați de beneficiile naturii, adoptând o plantă sau mai multe, din lista de mai jos.

Aloe – această plantă este renumită nu doar pentru vindecarea arsurilor, înțepăturilor, tăieturilor, la fel de iscusită e și în detoxificarea organismului și purificarea aerului. În cazul în care cantitatea substanțelor chimice, nocive aflate în aer devin excesive, frunzele acestei plante afișează pete maronii.

Potrivit NASA, iedera este numărul unu în topul celor mai eficiente plante pentru filtrarea aerului. Este meșteriță la absorbția formaldehidei și nu este greu de crescut. Iedera se adaptează ușor și preferă temperaturi moderate, la fel ca și cantitatea de lumină.

Arborele de cauciuc este calea perfectă de împrospătare a aerului din încăperi. Nu trebuie să-i acordați multă atenție, această plantă crește perfect în lumină slabă și temperatură scăzută. Este un eliminator de toxine ideal și un puternic purificator al aerului.

Sunseviera sau, cum mai este numită, Limba Soacrei, este o plantă perfectă de ungher, neavând nevoie de multă apă și lumină. Este eficientă la absorbția dioxidului de carbon și eliminarea oxigenului în timpul nopții (timp în care restul plantelor sunt inactive), deci, o sansevieră în dormitor vă poate face somnul lin.

Crinul păcii este o plantă frumoasă și nu necesită multă atenție, deci comod să o ai în casă. Aceste flori cresc bine în umbră și temperaturi reci, Crinul păcii, reduce un număr larg de toxine din aer.

Filodendronul, cu frunzele în formă de inimă, este o plantă populară de interior. Sunt ușor de întreținut și conferă încăperii un aspect estetic. La fel ca iedera, filodendronul absoarbe formaldehida.

Palmierul de bambus este atractiv și calmant. Această plantă s-a enumerat în lista celor 10, oferită de NASA, cu un scor de purificare de 8.4. Este foarte eficient la curățarea aerului de benzen și triclorotilenă.

Planta-păianjen este ușor de îngrijit, are efect benefic asupra imaginii interiorului și este un puternic purificator al aerului. Aceste plante sunt foarte efective în lupta cu poluanții (benzenul, formaldehida, monoxidul de carbon și xilenul).

Scindapsus aureus sau iedera dracului este planta de pe aceeași listă făcută de NASA. Preferă temperaturile scăzute și luminozitate puțină. Ca și alte plante, este în stare să elimine formaldehida din aer.

Dracaena poate crește până la înălțimea tavanului, ceea ce o face importantă în decorarea spațiilor interioare. Elimină toxine precum xilenul, tricloretilena și formaldehida. Spre deosebire de celelalte plante, această floare preferă căldura și lumina.

Comentarii