SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

12 recorduri mondiale din 2014

12 ianuarie, 2015 Autor: Ana Creascov Sursa: news.mail.ru


Omenirea nu va obosi niciodată să uimească, să se autodepășească. Odată cu trecerea timpului, crește și ambiția, iar în același timp - și înălțimea piscurilor, ce urmează a fi cucerite.

                                               

Site-ul rusesc, newsmail.ru, a publicat o selecție a recordurilor de talie mondială din 2014.

 1. Piața Manej din capitala Rusiei găzduiește, încă de la începutul sărbătorilor de iarnă, cea mai mare jucărie de brad. În interiorul globului puteți face fotografii, iar cei superstițioși își pun câte o dorință. Instalația de LED-uri este alcătuită din 180.000 de beculețe și din aproximativ 10 km de ghirlandă. Elementul decorativ pretinde la un loc în Cartea Recordurilor, măsurând 11,5 metri în înălțime.
 2. Tailandezii s-au adeverit a fi la fel de ingenioși în acest an – aproape 2.000 de copii, îmbrăcați în costume de spiriduși, au fost adunați lângă centrul comercial din Bangkok pentru a depăși cifra din Cartea Guinness.
 3. Cofetarii din Venezuela au hotărât să înregistreze 2 recorduri o dată. Zeci de bucătari s-au adunat în Caracas pentru a coace bucatele tradiționale de sărbători: hallaca (chec specific) și pan de jamon (pâine cu șuncă). Pentru cea dintâi au fost nevoie de 504 kg de frunze de banani, 144 kg de carne de vită, 216 kg de carne de pui și tot atâta făină de porumb.
 4. Inovație în lumea celor credincioși – Noul Testament microscopic, creat de compania Ierusalim nano Bible. Aceasta a fost nominalizată de către editorii Cărții Recordurilor Guinness pentru cea mai mică carte din lume. Cipul minuscul are 4,76 mm în lățime și conține 27 de cărți ale Noului Testament, tipărite în limba greacă.
 5. Orașul Niteroi, situat la 20 de minute distanță față de Rio de Janeiro, pe lângă plajele sale fantastice, muzeele excepționale și frumoasele vile din sec. XVI-XVIII, a mai adăugat un obiect în lista sa de atracții turistice. Pe una dintre plaje a fost înălțat cel mai mare castel din nisip din lume, ce măsoară 12 metri în înălțime.
 6. 261 de locuitori ai Iordaniei, din rândurile angajaților și managerilor de hoteluri din zona Mării Moarte, și-au dus numele orașului pe paginile cărții recordurilor datorită realizării celei mai mari figuri plutitoare.
 7. În una dintre duminicile trecute, mii de fani zombi și-au dat întâlnire în orașul Asbury Park, New Jersey, în numele unui nou record. Înregistrând un număr spectaculos de zombi adunați la un loc, scopul lor secundar a fost de a sensibiliza populația în cu privire la cancerul cerebral.
 8. ”Bobocii” Universității din California, Irvine, au înlocuit, pentru câteva momente, cărțile și computerele cu pernele. Studenții au decis să-și facă apariția în Cartea Recordurilor pentru cea mai mare luptă cu astfel de ”arme”. În final, au reușit să formeze o armată de 4200 de ”soldați”.
 9. În vârstă de 38 de ani, bavarezul Oliver Shtryumpfel, a înregistrat un nou record, destul de neobișnuit – a fost capabil să ducă în același timp 27 de halbe pline cu bere pe o distanță de 40 de metri.
 10. 505 de femei însărcinate, din orașul chinez Changsha, au făcut yoga timp de 37 de minute și 28 de secunde – cel mai mare eveniment de acest gen.
 11. 10 000 de filipineze au decis să marcheze în mod unic ziua internațională a femeii. În mod organizat, dânsele s-au aliniat, formând o gigantă oglindă a Venerei, simbolul tradițional al sexului feminin.
 12. Vitezomanul Mark Hall a reușit să depășească precedentul record de viteză pe camionul Monster RAMINATOR. Spidometrul ”fiarei” sale a afișat cifra de 159,5 km/h, aceasta poate provoca râsul dacă o pliem pe talentul mașinilor sport de ultimă generație. Cu toate acestea, luând în considerație faptul că un RAMINATOR cântărește mai bine de 4,5 tone, dar despre aerodinamică nu poate fi nici vorbă, păi realizarea este destul de impresionantă.

 

 

 

Comentarii