SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

2 rețete ideale pentru o cină ușoară

25 iunie, 2015 Autor: Petronela Muntean Sursa: oanacuzino.ro Foto: retetegg.blogspot.com


Majoritatea dietelor ne interzic să mâncăm seara. Se acceptă însă o abatere de la regulă, dacă știm ce să consumăm la cină.

În timpul verii, o variantă ideală de meniu pentru cină ar cuprinde: o supă sau o budincă de verdeţuri, o salată de broccoli și morcov, alături de peşte, pui sau curcan pe grătar.  Noi vă propunem două reţete uşoare, rapide și la fel de apetisante.

  1. Salată de ton.

Ai nevoie de 2 cutii de ton întreg, o cutie de porumb, salată verde, puţină ceapă, felii de roşii, măsline, ulei, oţet şi sare după gust.

Cum o prepari?  Speli şi tai mărunt salata verde, după care o aşezi în farfurie. Adaugi porumb, masline, ceapă, bucăţi de ton şi apoi o decorezi cu felii de roşii, ulei, oţet şi sare.

 

  1. Salată de fasole verde cu pui.

E un dish mai consistent. Ai nevoie de o cutie de fasole verde, 2 copănele de pui afumate, 2 morcovi, o ceapă , un ardei kapia roşu, o lâmâie, pătrunjel verde, ulei de măsline, sare, piper (după gust) şi câteva seminţe de in sau susan. Taie carnea de pui, ardeiul și ceapa şi dă morcovii prin răzătoare. Toacă pătrunjelul şi stoarce zeama de la lâmâie, apoi pune-le într-un bol. Adaugă fasolea şi restul ingredientelor. Voila! O gustare rapidă, uşoară şi sănătoasă.

Nu uita! Pe timp de noapte evită să consumi produse bogate în carbohidranţi precum: orez, paste, cartofi, pâine, dulciuri sau bucate semipreparate.

Poftă bună!

Comentarii