SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

20 de lucruri pe care trebuie să le știi dacă vrei să fii tratat bine de ospătari

22 septembrie, 2017 Autor: Ecaterina Beschier Sursa: festin.eu Foto: festin.eu

STIL DE VIAȚĂ10 ospătari au fost întrebați care sunt lucrurile pe care un client nu este bine să le facă atunci când se află în restaurant. Iată mai jos câteva sfaturi care te vor ajuta să eviți situațiile neplăcute.
 1. Când sunteți un grup, dați prima comandă toți odată, nu pe rând. În felul acesta îl scutiți pe ospătar de drumuri inutile, iar comenzile vor fi aduse în același timp.
 2. Atunci când sunteți la masă, comandați ospătarului care v-a servit, nu vă ridicați ca să comandați la bar. Job-ul barmanului este să prepare băuturi și, în plus, nu știe la ce masă stați așa încât să vă marcheze comanda pe notă.
 3. Lăsați suficient loc pe masă pentru ca ospătarul să poată așeza farfuriile.
 4. Nu schimbați comanda după ce aceasta a fost deja pregătită la bucătărie.
 5. Nu cereți să vă fie scos de pe notă un preparat pe care l-ați consumat integral pe motiv că nu a fost bun. Dacă nu vă convine ceva, spuneți-i ospătarului de la început și el va încerca să remedieze problema.
 6. Țineți-vă copiii sub control. ”Drăcușorii neastâmpărați” pot deranja atât personalul, cât (mai ales) ceilalți clienți care au venit la un restaurant, nu la un loc de joacă.
 7. Nu luați paharele sau farfuriile de pe tava ospătarului. Chiar și cele mai bune intenții pot distruge echilibrul fragil și vă puteți trezi cu berea pe pantaloni.
 8. Nu veniți la restaurant cu 10 minute înaintea închiderii.
 9. Nu tratați ospătarii ca pe ființe inferioare. Sunt oameni normali, angajați în domeniul serviciilor, ca și mulți dintre voi.
 10. Dacă cereți recomandarea ospătarului, nu vă plângeți că preparatul nu a fost pe gustul vostru. Asumați-vă din start că sunteți persoane diferite, cu gusturi diferite.
 11. Nu chemați insistent ospătarul când acesta este ocupat cu o altă masă.
 12. Nu faceți referire la faptul că îl cunoașteți pe patron pentru a intimida ospătarul.
 13. Răspundeți la salutul ospătarului atunci când intrați în locație.
 14. Nu încercați să ”mituiți” ospătarul să vă aducă ceva de mâncare atunci când bucătăria s-a închis.
 15. Dacă sunteți un grup mai mare, nu vă mutați singuri mesele. Rugați ospătarul să facă asta și, dacă se poate, vă va ajuta cu siguranță.
 16. Nu chemați ospătarul să va ia comanda dacă nu v-ați hotărât. Este nepoliticos atât față de el, cât și de ceilalți clienți care îl așteaptă.
 17. Nu contraziceți rețeta unui anumit preparat pentru a vă etala cultura gastronomică.
 18. Nu întârziați exagerat cu ultimele guri de bere dacă a trecut deja de ora închiderii.
 19. Nu începeți să chestionați ospătarul despre toate ingredientele unui preparat doar ca să vă arătați cunoștințele de fin gourmet.
 20. Nu cereți ”dedicații muzicale” ospătarului sau barmanului. Restaurantul nu este o petrecere privată; de obicei muzica este redată dintr-un play list preconfigurat.

Comentarii