SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

23 Octombrie, primul Festival de Hip- Hop din Moldova!

2 octombrie, 2015 Autor: Ana Creascov
11223758_1071994946151651_8950923559304824659_n


Pe data de 23 octombrie, Chișinăul va fi gazda primului Festival de Hip-Hop din Moldova - "Hip-Hop Ș-așa". Cei mai buni hip-hoperi din Moldova vor fi pe aceeași scenă cu “veterani” ai genului, din Rusia și România. Vor fi prezenți Guz și Kapushon, Mani, Unda Comună, 3DRap, Vigi, Inflamabil, SGSS,Krollikan si Viteazu, Traian, Poetu Pervers, Swoad, Trupa RUPT și Alex Calancea dar și invitați speciali din Rusia și România.

Reporter Promotime : De unde v-a venit ideea acestui Festival?

Această idee s-a născut acum mai bine de doi ani, dar abia acum am hotărât că suntem pregătiți să ne apucăm de ea. Muzica Hip-Hop devine tot mai populară, iar publicul iubitor al genului, din Republica Moldova, merită să aibă un astfel de festival la ei în țară. Idee e simplă, îmi place și ascult acest gen de muzică și doresc să încerc să-l promovez, iar acesta e primul pas mare pe care mi-am propus să-l fac pentru această industrie.

R. P : Mai sunt țări care organizează un astfel de eveniment?

În State sunt multe astfel de festivaluri și sunt mai mult decât populare, biletele se vând ca pâinea caldă și vedete mari, ca Jay Z de exemplu, se implică personal ca ele să aibă loc. Acolo, un astfel de festival durează 2-3 zile.

R.P : Ce va cuprinde Festivalul?

Festivalul va cuprinde 6 ore de muzică hip hop de la mai mult de 10 artiști din țară și invitați speciali din Rusia și România. Încercăm să îmbinăm mai multe stiluri din familia Hip-Hopului, să vă pregătim și niște surprize, iar în acest moment suntem la etapa conturării formei finale.

R.P: Pe cine vom vedea pe scenă?

Pe scenă vor evolua acei interpreți moldoveni care s-au evidențiat mai mult în ultimii ani. Din Rusia va veni grupul Triada și rapperul Slim, membru al grupei CENTR, iar din România vor veni BUG Mafia.

R.P : De ce să vină tinerii la acest Festival?

Este pentru prima dată în Republica Moldova când pe scenă vor urca nume importante al Hip-Hopului din Rusia și România. Festivalul este creat pentru voi, pentru tineri, ca să aveți posibilitatea să-i ascultați live pe titanii din lumea rapului din Rusia și România. Cu cât mai mulți veți veni, cu atât mai mult ne motivați și pe noi să facem festivalul și mai bun, cu invitați mai mulți și din mai multe țări.

Comentarii