SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

3 metode prin care poți obține bani pentru afacerea ta, dacă băncile refuză să-ți dea credit

19 martie, 2018 Autor: Natalia Acciu Sursa: diez.md Foto: google.com

ECONOMIEIdeile de afaceri se pot naște într-un minut, ori pot fi puse la punct și gândite ani în șir. Mai greu este să o pui în aplicare pe cea potrivită, mai ales dacă banii puși deoparte nu sunt suficienți, iar băncile refuză să îți dea un credit, fie că au o politică de creditare mult prea dură, nu ai un venit oficial suficient, ori istoria ta creditară nu este tocmai unsă cu miere.

Nu este cazul să disperi! Există și alte posibilități pentru a obține banii pe care ți-i dorești:

1. Aplică la un program de granturi

Societatea noastră are percepția că în Republica Moldova nu există surse ieftine de finanțare/creditare. Ei bine, în țara noastră funcționează diferite programe de finanțare, fie nonguvernamentale, fie susținute de stat , ce oferă granturi sau subvenții. Câteva exemple: Programul PARE 1+1 (dedicat  diasporei), Fondul Internațional pentru Dezvoltare Agricolă, HORIZON 2020, Programul „Femei în Afaceri”, și multe altele.

 Cert e că informarea insuficientă este cel mai mare impediment care stă în fața potențialilor antreprenori.

2. Pornește o campanie de crowdfunding

Crowdfundingul este o sursă de finanțare nouă pentru Republica Moldova, iar cadrul legal și fiscal încă nu prevăd aspecte specifice colectărilor de fonduri online, mai ales în partea ce ține de impozitare. Totuși, această metodă este suficient de răspândită în țările dezvoltate.

Dacă ai o idee de afacere, poți apela la ajutorul comunității, prietenilor, necunoscuților, pe care trebuie să îi convingi să creadă în ideea ta. Această metodă te ajută să primești bani fără a-i restitui, însă trebuie să oferi ceva la schimb celor care te-au ajutat. Spre exemplu, dacă vrei să deschizi un restaurant, ai putea oferi donatorilor câte o cafea sau un prânz, în funcție de suma pe care ți-au încredințat-o.

3. Apelează la o companie de microfinanțare

Instituțiile financiare pot servi drept sursă de finanțare pentru afacerea ta! Este important să le studiezi pe cele mai importante și să vezi care sunt criteriile pentru a obține un credit la fiecare din ele. Majoritatea au o pagină web, unde poți calcula estimativ, suma maximă pe care pot să ți-o ofere, rata dobânzii, termenul de rambursare.

Fără prea multe formalități, la Prime Capital poți obține rapid un credit de până la 5.000 de dolari cu o dobândă lunară de până la 75 $ (rată fixă), fără gaj, iar pe parcurs ai posibilitatea de a majora  termenul de rambursare. Posibilitatea de avea banii în mână în doar o zi, face atât de populară această metodă de microfinanțare!

Comentarii