SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

3 rețete spectaculoase de înghețată de casă

19 iulie, 2015 Autor: Ana Creascov Foto: perfectscoops.blogspot.com


Într-o zi așa de fierbinte, gândul nostru zboară către înghețată, bere rece și o bălăceală la piscină. Noi vă vom satisface nevoia de înghețată și vă vom oferi câteva rețete pe care le puteți face acasă. Spectaculoase, gustoase și sănătoase!

Înghețată de căpșune cu oțet balsamic

 

Ingrediente: 450g capsuni spălate și tăiate în cubulețe (putem folosi și căpșuni congelate), 3 linguri oțet balsamic, 300ml smântână, 1 x 218g lapte condensat, 200ml budincă gata facută.

Mod de preparare: Așezați căpșunile într-un bol cu oțetul balsamic, amestecați și lăsați la marinat timp de aproximativ 30 de minute.

Amestecați apoi căpșunile într-un procesor de alimente până devine o pastă. Se toarnă smântâna într-un castron și se bate până se transformă în friscă, după care se încorporează  laptele condensat, budinca și piureul de căpșuni.

Se toarnă amestecul rezultat într-un recipient și se lasă să înghete timp de 6 ore. De preferință, se scoate din congelator cu 10 minute înainte de servire.

Șerbet cu lămâie și rozmarin

 

Ingrediente: 340g zahăr, 350ml apă, 40-50g rozmarin proaspăt (tăiat fin,) 1 lămâie, 3 linguri vodka.

Mod de preparare: Într-o cratiță combinați zahărul cu apa și amestecați până ajunge la punctul de fierbere; reduceți căldura la mic și lăsați să fiarbă 5 minute. Acum opriți focul, adăugați rozmarinul, puneți un capac la cratiță și așteptați aproximativ 10 minute sau până când amestecul se răcește.

Strecurați cu ajutorul unei site compoziția de frunzele de rozmarin, adăugați sucul unei lămâi, vodka, și amestecați bine.Turnați compoziția într-un recipient, acoperiți-o și puneți-o la congelator. Când este pe jumătate înghețată luați o furculiță, amestecați puțin și puneți recipientul înapoi la rece. Când a înghețat bine, așezați șerbetul din congelator într-un mixer, amestecați până se înmoaie și apoi puneți-l înapoi la congelator până când doriți să îl serviți.

Înghețată coaptă

 

Ingrediente: un blat de tort (la alegere: cumpărat sau pregătit acasă, cu cacao sau fără), 600-800 de gr de înghețată la alegere, bezea din 4-8 albușuri bătute spumă tare cu un praf de sare și 4-10 linguri de zahăr, opțional: puțin lichior pentru însiropat blatul, sos caramel.

Mod de preparare: Așezați blatul pe un platou rezistent la foc, stropiți-l cu un strop de lichior (opțional) și așezați deasupra înghețata. Puneți platoul la congelator și porniți cuptorul la 200 de grade.

În timp ce cuptorul se încinge, bateți 8 albușuri spumă cu un praf de sare, adaugați pe rând 8 linguri de zahăr și continuați să bateți până ce zahărul se dizolvă complet. Puneți jumătate din bezea într-un săculeț pentru ornat, la care atașați un vârf cu deschizătura largă. Acoperiți tortul de înghețată cu un strat din bezeaua rămasă în castron, deasupra căruia faceți ornamente cu bezeaua din săculețul de ornat. Setați cuptorul deja încins pe poziția grătar superior și dați desertul la cuptor. Nu lăsați în cuptor înghețata mai mult de 5 minute, doar cât să se înfierbânte și să se caramelizeze ușor bezeaua. Se scoate din cuptor și se servește imediat.

 

Comentarii