SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

31 mai 2016- zi comemorabilă pentru fumători

26 mai, 2016 Autor: Redacţia PROMOTIME

SOCIALÎncepând cu ziua de 31 mai, intră în vigoare Legea cu privire la controlul tutunului, care a stârnit în ultimul timp multe discuții în societate.

În cadrul ședinței Consiliului Național Coordonator în domeniul Controlului Tutunului la care au participat reprezentanți ai instituțiilor publice, organizațiilor neguvernamentale, precum și membrii Comisiei parlamentare pentru Protecția Socială, Sănătate și Familie, s-a discutat despre implementarea legii anti-tutun, care conform prevederilor legale trebuie să aibă loc începând cu data de 31 mai 2016.

Din 31 mai 2016 nu se va mai fuma în restaurante, baruri, cluburi, discoteci şi orice alt local de agrement destinat accesului public. Totodată, la locul de muncă fumatul va fi permis numai dacă administratorii întreprinderilor vor amenaja locuri speciale. Va fi interzisă și utilizarea țigărilor electronice și a narghilelelor .

Mare majoritate susține intrarea în vigoare a acestor modificări, cu excepția celor ce se ocupă cu industria tutunului, ce consideră schimbările survenite abuzive. Comercializarea, publicitatea, precum și ambalarea produselor din tutun sunt prevederile Legii, ce au rolul de a restabili ordinea în societate.

Comentarii