SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

5 moduri de a călători în Europa cu un buget redus

27 iulie, 2016 Autor: Daniela Babici Sursa: www.adevarul.ro


Cu toţii visăm la vacanţe ieftine în locuri minunate. Dar asta nu înseamnă că trebuie să rămână doar un vis. Aflați pe PROMOTIME care sunt trucurile ce vă pot ajuta să economisiți bani în călătorii.

Pentru cei mai mulţi dintre turişti, plecarea într-o nouă călătorie presupune planuri riguroase şi un buget destul de consistent. Dacă alegeți să ţineți cont de câteva trucuri, puteţi merge în vacanţa de vis, fără să goliți contul bancar.
Iată câteva sfaturi care vă vor ajuta să faceți economii:

Alegeți un zbor ieftin
Europa este acoperită în totalitate de o serie de linii aeriene low-cost, ce oferă zboruri ieftine, către toate marile oraşe. Problema este că, în această perioadă a anului, cele mai ieftine bilete deja au fost rezervate.
O opţiune ieftină sunt trenurile sau cursele speciale cu autocarul. Dacă alegeţi să călătoriţi noaptea, pe lângă faptul că traficul nu este aglomerat, economisiţi banii pe care i-aţi fi dat pe prima noapte de cazare.

Alegeți destinaţia pe care v-o permiteţi
Este important ca înainte să alegeți o destinaţie, să vă interesați cu privire la preţurile practicate în acea zonă. Nu înseamnă că trebuie să vă feriți de locurile uimitoare pe care le puteţi vizita. Budapesta, Praga, Varşovia, Sarajevo şi Ljubljana sunt doar câteva dintre cele mai importante oraşe pe care le puteţi alege. Cu o bogată istorie, cultură şi arhitectură, aceste locuri pot fi destinaţii de vis pentru cei care vor să călătorescă în Europa.

Nu faceți abuz de apeluri şi internet în Roaming
Unul dintre cele mai simple moduri de a economisi bani în călătorie este renunţarea la discuţiile lungi la telefon. Le putţi povesti prietenilor ce ați vizitat, după ce ajungeți în ţară. De asemenea, utilizarea internetului mobil în roaming, poate mări factura ce trebuie plătită, exact când vii din călătorie, atunci când majoritatea oamenilor se confruntă cu lipsa banilor.

Alegeţi o cazare mai ieftină
Fără îndoială, cea mai costisitoare parte a călătoriei este cazarea. Cu ceva timp înainte să plecaţi, încercaţi să găsiţi pe site-urile de profil cele mai ieftine locuri de cazare, unde sunt oferite condiţii decente. De asemenea, oricine se gândeşte să facă o excursie singur, ar trebui să ia în considerare invitarea unor prieteni. Costurile vor coborî, dacă cereţi reducere pentru un număr mai mare de persoane.

Nu mâncaţi la restaurante
După cazare, mâncarea vă scoate cei mai mulţi bani din buzunar. Acest lucru poate fi evitat, dacă vă faceţi cumpărăturile în supermarket-uri sau dacă alegeţi să mâncaţi produse locale. Pâinea, fructele şi legumele sunt toate relativ ieftine, în majoritatea oraşelor.

Comentarii