SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

5 obiceiuri nocive, care ne pun imunitatea în pericol

13 aprilie, 2015 Autor: Laura Grigore Foto: newpix.ru


Organismul uman are capacitatea de a se proteja de infecţii, doar că uneori acest sistem de apărare înăscut are de suferit şi atunci bolile dau năvală. Calitatea muncii sistemului imunitare este influienţată de mai mulţi factori. Iar primăvară, deşi este soare şi cald, sistemul imunitar are de suferit mai mult decât de obicei. Şi acest lucru se întâmplă nu doar din lipsa vitaminilor. Iată câţiva factori care ne pun sănătatea în pericol.

 

  • Pesimismul

Poate este greu de crezut, dar felul în care gândim, ne poate slăbi imunitatea. Psihologii susţin că cei care obişnuiesc să vadă lumea în culori sumbre, se îmbolnăvesc mai des. Gândirea negativă şi neîncrederea în propriile forţe, predispune şi corpul să se îmbolnăvească mai des decât este cazul. Dacă faceţi parte din categoria oamenilor care mereu gândesc negativ, ar trebui să faceţi o schimbare şi să deveniţi optimist. Acest lucru o să influienţeze atât la calitatea sănătăţii mintale, cât şi la cea fizică

  • Medicamentaţie în exces

Medicamentaţia are plusuri, dar şi neajunsuri. Pe de o parte, medicamentele ne pot ajuta să scăpăm de anumite infecţii, dar dacă acest lucru îl facem în exces, am putea pune în pericol sistemul imunitar. Acesta, de la o vreme, încetează să mai funcţioneze independent. Aşa că luaţi medicamente, dar nu la cea mai mică răceală, lăsaţi organismul să lupte, sistemul imunitar să se activeze.

  • Consumul băuturilor calde

Mulţi dintre pacienţii care suferă de boli ale aparatului rispirator sau răcesc des, aleg să consume doar băuturi calde. Ceea ce e şi mai grav e că şi unii medici încurajează consumul doar de alimente calde.  Această practică este una greşită. Organismul se obişnuieşte doar cu acest tip de alimente şi de fiecare dată reacţionează, prin boală, atunci când se schimbă temperaturile.

  • Încălcarea regulilor de igienă

Din păcate, nu toţi obişnuiesc să se spele cu săpun pe mâini. Faceţi o regulă pe care să n-o mai încălcaţi. Spălaţi-vă de minimum cinci ori pe zi pe mâini. Aceasta este cea mai scurtă cale de a vă proteja sănătatea.

  • Somn în dormitor supraîncălzit

Înainte de a merge la culcare, aeresiţi încăperea. Încetaţi să mai dormiţi în locuinţa caldă şi plină de bacterii. Acest obicei vă pune în pericol sănătatea. Deschideţi geamul pentru o jumătate de oră pentru a împrospăta camera. Totuşi, nu uitaţi să-l închideţi înainte de a vă urca în pat, aerul proaspăt e bun, dar, dacă uitaţi geamul deschis pe timpul nopţii, riscaţi să răciţi.

Comentarii