SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

5 obiceiuri pe care trebuie să le evităm dacă vrem să fim mai productivi dimineața

15 martie, 2018 Autor: Natalia Acciu Sursa: altfel.md Foto: google.com

STIL DE VIAȚĂSe întâmplă de multe ori ca obiceiurile noastre să pună stăpânire pe noi și din această cauză să nu reușim să mai gândim într-o manieră rațională. Renunțăm la răsplată pe termen lung pentru plăceri pe termen scurt pentru că răsplata vine pe loc.

Atunci când ne trezim dimineață am putea fi mult mai productiv dacă am renunța să facem anumite lucruri care, aparent, par inofensive, dar realitatea este că sunt contraproductive și numai în dezavantajul nostru.

Iată 5 dintre cele mai frecvente obiceiuri ale oamenilor pe care le facem uneori din instinct, fără să ne gândim prea mult la asta, la care ar trebui să renunțăm complet sau să le facem mult mai rar:

1. Nu faci duș

E mult mai simplu să ai o dispoziție bună și să găsești rapid soluții la serviciu dacă faci duș dimineața. Conform specialiștilor, un duș făcut dimineața ne ajută să gândim mai limpede și să găsim soluții mai rapid. Dușul ne ajută să ne concentrăm mai ușor și să fim distrași mai greu de lucrurile care nu contează cu adevărat. Ni se dezvoltă creativitatea și ne vin idei mai ușor.

2. Faci dușuri fierbinți

Nimănui nu-i place să facă dușuri reci, dar adevărul e că dușurile fierbinți usucă pielea, te fac adormit și îți vei dori să te întorci în pat. Dușul rece stimulează activitatea cerebrală și sistemul nostru imunitar muncește mai mult ca înainte. Dușurile reci te ajută și în vindecarea durerilor apăruute în urma exercițiilor fizice.

3. Îți iei telefonul mobil cu tine în baie

Sunt câteva momente prețioase pe care le poți petrece cu familia ta înainte de a pleca la serviciu. Timpul acesta nu trebuie să-l petreci verificând ce au scris alții pe internet sau ultimele știri. În loc să pierzi timpul pe telefon, stai cu familia ta și bucură-te de compania lor.

4. Durează prea mult să-ți alegi ținuta

Organizează-ți dulapul cu haine în așa fel în cât dimineața să nu mai pierzi timpul să-ți alegi lucrurile pe care vrei să le porți în ziua respectivă. Rezervă un spațiu special pentru hainele de serviciu ca să te scutești de stresul de a le alege dimineața. Renunță la hainele care nu-ți mai vin sau care s-au demodat.

5. Mănânci cereale

De obicei, aceste cereale sunt bogate în zahăr și 50 de grame de cereale este echivalentul a 4 linguri de zahăr. O cantitate ridicată de insulină în sânge înseamnă și o cantitate ridicată de zahăr, iar când efectul va dispărea, îți va fi somn și te vei simți iritat. Nimeni nu vrea să se simtă astfel dimineața devreme.

Comentarii