SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

5 trupe de muzică dispărute

16 martie, 2015 Autor: Silvia Petrov
ozone


Nenumărate sunt disparițiile de pe scena muzicală. O fi vorba despre certuri, plictis sau îmbogățire, cert este că nu am mai auzit nimic despre avalanșa de trupe muzicale care era odată în showbiz-ul nostru. Unde s-au pierdut și ce mai fac ex-membrii celor mai în vogă trupe din timpurile apuse ale „tinereții” noastre?

 

  1. Fresh

Din 2004, formația ”Fresh” nu mai există. Timp de 6 ani, surorile Nona și Violeta Marian, împreună cu prietena lor, Nadya Muntean, au fost una din cele mai cotate trupe de muzică din Republica Moldova.

Nona Marian nu a părăsit scena. Artista își continuă viața muzicală, de această dată ca interpretă solo. Este organizator al mai multor evenimente și show-uri de amploare, cum ar fi „Șlagărul Anului” și  „Muzică&Modă”. Este căsătorită cu președintele CEC, Iurie Ciocan și are două fetițe.

fresh-nona marian

Violeta Marian nu mai face muzică. „Scena nu se regăsește în planul meu de viitor. În prezent, preocupările mele sunt legate de familie”, afirma într-un timp fosta interpretă. Are o familie fericită alături de Oleg Efrim, fostul Ministru al Justiției din Republica Moldova. Cei doi au un fiu.

fresh violeta marian 1

Nadya Muntean, însă, nu are copii, dar s-a căsătorit recent. Este economist și s-a lăsat de muzică.

fresh nadya muntean

 

  1. O-Zone

ozone

Succesul internațional nu i-a determinat să-și construiască cariere solo. Mulți își doresc ca Dan Bălan, Arsenie Todiraș și Radu Sîrbu să cânte în vechea formulă, însă odată ce s-a pus punctul pe ”i”, acest lucru este foarte puțin posibil, din câte spun băieții. Tinerii de la ”O-Zone” sunt cei care au introdus noțiunea de ”SMS” în vocabularul celor din Republica Moldova. Arsenie și Radu sunt amici și în prezent, însă, nu putem spune același lucru și despre Dan.

Dan Bălan este cunoscut în toată lumea. Câțiva ani a făcut muzică în SUA, printre care hiturile “Chica Bomb”, “Freedom”, “Justify Sex” și proiectul Crazy Loop. La moment, însă, interpretul este unul dintre cei mai de succes cântăreți și compozitori din showbiz-ul rusesc (“Lepestkami Slez”, “Liubvi”, “Do Utra”). Dacă are sau nu o iubită nu știm, însă, se pare că Dan Bălan nu va renunța prea curând la viața de burlac.

ozone dan balan

Arsenie Todiraș a avut mai multe încercări de a reveni în lumea muzicii. A mers la Eurovision cu Natalia Gordienko și a reprezentat România la un festival din Chile. Recent, s-a lansat și în showbiz-ul rusesc cu piesa „Porque te amo”,  la care a colaborat cu interpreta Sati Kazanova și compozitorul din Republica Moldova, Alex DaVia (Alexandru Brashoveanu).

ozone arsenium

Chiar dacă în momentul în care trupa s-a destrămat, Radu Sîrbu afirma că se lasă de muzică, timpul a schimbat un pic lucrurile. Radu a rămas în România, unde și-a deschis o casă de producție. A lansat noi nume pe piața muzicală internațională, cum ar fi Leonid Rudenko, Viktoria Dayneko, Buranovskiye Babushki, trupa Fabrika, Natalia Barbu, DJ Layla& Alissa, Dee- Dee, Ray Horton și NaNa. Se consideră un om împlinit, pentru că soția lui, Ana, i-a născut 2 fetițe.

ozone radu sirbu

 

  1. In Quadro

Chiar dacă s-au lansat în 2002, abia în 2004 au devenit cunoscuți, când au lansat piesa “I’m begging you“. Din motive necunoscute, însă, cei 4 au decis să pună punct proiectului. Se speculează că Andrei Ţăruş, unul din foștii membri ai trupei, ar fi ”Carla’s Dreams” în persoană! Interpretul nu a negat, dar nici n-a confirmat acest zvon.

in quadro

 

  1. Savana

savana

„Du-mă la mare, du-mă la munte…” , așa începe unul din hiturile formației ”Savana”, care s-a destrămat în 2007. Laurențiu Popescu, Tatiana Malai și Dianna Rotaru erau cei care veneau cu muzică ușor „exotică” pe acele timpuri. Se pare că destrămarea trupei le-a convenit tuturor celor 3 membri, deoarece Tatiana Malai a emigrat în Canada, cu familia, iar Dianna și Laurențiu și-au construit cariere solo. Laurențiu este căsătorit și are 2 feciori mari. Concertează la o mulțime de evenimente și ne surprinde permanent cu noi colaborări. Dianna Rotaru are și ea o carieră muzicală care nu stă pe loc. Se pare că interpreta continuă să fie o prezență activă în showbiz-ul moldovenesc.

388412_244588578932445_1447148582_n

 

  1. Zbânț

Alla, Eugenia și Diana purtau culorile drapelului, bucurând văzul și auzul tuturor. Toată lumea le admira, pentru că se descurcau singure și nu aveau nevoie de producători sau stiliști. Nu exista sărbătoare în orașul Chișinău la care să nu cânte trupa ”Zbânț”, care erau favoritele copiilor. În prezent, nu doar că au o prietenie strânsă, dar sunt și cumetre.

zbants

Alla Donțu, fosta solistă a formației, s-a “maturizat” din punct de vedere profesional. Atunci când a născut o fetiță, a devenit și producătoarea interpretei Dara. Astăzi, oamenii au uitat-o pe interpreta Alla Donțu și o cunoaște ca fiind o producătoare de succes, drept dovadă sunt rezultatele pe care le-a obținut împreună cu Dara.

zbants alla dontu

Despre Eugenia Caraghiaur știm că este colega Allei la YouBeSC, iar Diana Pervuşin își construiește carieră în alt domeniu decât cel muzical, peste hotarele Republicii Moldova.

zbant Eugenia Caraghiaur.

Comentarii