SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

6 produse care sunt periculoase pentru micul dejun

28 aprilie, 2015 Autor: Laura Grigore


O zi reuşită începe cu un mic dejun sănătos şi gustos. În fiecare dimineaţă, pentru a trezi metabolismul, avem nevoie de mâncare. Chiar dacă ținem regim, chiar dacă vrem să nu mâncăm mult, micul dejun este obligatoriu. Prima masă este extrem de importantă. Dimineaţa, pe stomacul gol, trebuie să alegem cu mare grijă ce alimente ajung în interior. Acestea trebuie să fie nu doar hrănitoare, dar şi folositoare. Unele dintre alimentele pe care le găsim în frigider şi ne fac cu ochiul, nu sunt tocmai potrivite pentru micul dejun. În unele cazuri ele pot fi periculoase.
  • Citricele

Citricile au proprietatea neplăcută de a provoca alergii. Chiar dacă nu sunteţi alergici, totuşi, fructele acide ar putea provoca erupţii cutanate. Citricile pot încărca activitatea ficatului, mai ales, dacă sunt consumate pe stomacul gol. Gastrita tot nu apare din pod. Sucul de portocale băut dimineaţa, pe stomacul gol, este o metodă perfectă de a căpăta gastrită. Înainte de a mânca o portocală, sau a bea un suc, mâncaţi un terci de ovăz. Citricile pot fi consumate la micul dejun, dar în niciun caz, pe stomacul gol.

  • Bananele

Bananele sunt cunoscute pentru conţinutul lor ridicat de magneziu, care îmbunătățește inima. Dar nu trebuie să ne aruncăm spre ele, de dragă dimineaţă. Bananele mâncate pe stomacul gol pot perturba echilibrul de potasiu şi magneziu. Să nu vă surprindă faptul că vă simţiţi toată ziua fără forţe, dacă aţi început ziua cu banane.

  • Iaurtul

Desigur, un mic dejun din iaurt, n-o să aibă acelaşi efect nociv, ca şi portocalele, dar, totuşi, nici beneficiu nu v-a aduce organismului. Dimineaţa organismul n-are nevoie de bacterii în plus. Cel mai bine este să consumaţi iaurtul pe parcursul zilei, între mese, sau seara.

  • Băuturile reci

Apa rece acţionează negativ asupra digestiei. Din acest motiv, apa rece nu trebuie să fie consumată împreună cu alte alimente. Dar, dacă beţi un pahar cu apă rece pe stomacul gol, acesta nu va fi în culmea fericirii. Digestia va încetini pentru toată ziua.

  • Dulciurile

Pancreasul nu poate produce suficientă insulină de dimineaţă. Consumul de dulciuri, dimineaţa devreme, înseamnă suicid. Nivelul de zahăr creşte la niveluri nesănătoase. Problemele de sănătate vă sunt garantate pe viitor. Pancreasul estee fin şi are nevoie de grija şi atenţia noastră.

  •  Cafeaua

Cine n-a băuta cafea pe stomacul gol? Probabil că şi cei mai atenţi la sănătatea lor au încălcat această regulă. Dar acest lucru este extrem de dăunător. Cafeaua irită mucoasa stomacală, iar, drept rezultat, dacă este consumată regulat, pe stomacul gol, poate crea gastrita. Pentru a vă trezi de dimineaţă, mâncaţi mai întâi un terci, apoi beţi cafea.

 

Aveţi grijă de alimentele pe care le consumaţi şi s-ar putea ca starea dumneavoastră de bine să se modifice. Faceţi o listă cu alimentele sănătoase cu care trebuie să începeţi ziua şi lipiţi-o pe frigider. Odată ce o veți vedea zilnic zilnic, cu siguranţă, nu veţi mai uita de aceste reguli.

 

 

Comentarii