SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

69 de ambulanţe noi pentru centrele medicale din ţară

24 aprilie, 2018 Autor: Daria Rusu Sursa: zugo.md Foto: vivafmiasi.ro

SOCIALPrimele 10 ambulanțe procurate de Guvern au ajuns în țară, iar celelalte 59 urmează să fie livrate până la finele lunii mai. Acestea vor fi repartizate în 32 de puncte medicale de urgență prespitalicească, unde gradul de uzură a autosanitarelor este de peste 90%, din zonele Centru, Nord, Sud și Găgăuzia.

Potrivit unui comunicat de presă emis de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, unităţile de transport sanitar corespund tuturor standardelor internaționale în domeniu, iar aparatajul medical din dotare permite acordarea asistenţei medicale de urgenţă la cel mai înalt nivel. Aceasta fiind doar o prima etapă de modernizare a asistenței medicale de urgență prespitalicească.

De menționat că, în acest an, Guvernul a alocat 273 mln. lei pentru achiziționarea a încă 168 de ambulanțe, 35 unități de tip “C” (Ambulanțe terapie intensivă) și 133 tip “B” (Ambulanțe de prim ajutor). Odată cu reînoirea parcului de ambulanțe a asistenței medicale de urgență va creşte capacitatea de intervenţie a Serviciului de Asistenţă Medicală Urgentă și va spori calitatea și rapiditatea serviciilor medicale acordate pacienților.

Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească oferă servicii medicale de urgență celor 3.550.852 de locuitori ai Republicii Moldova, în mod gratuit și în regim non stop. În anul 2017, serviciul a acordat asistenţă de urgenţă la circa 868.411 mii bolnavi.

Comentarii