SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

7 motive cruciale de a mânca un măr pe zi

15 ianuarie, 2015 Autor: Laura Grigore


Roşu, galben sau verde, nu contează culoarea, important măr să fie... şi obligatoriu - în fiecare zi. Iar sfatul mamei, care spunea că un măr pe zi ţine doctorul departe, este absolut adevărat. Merele sunt bogate  în minerale esenţiale şi vitamine. Vestea bună e că nu trebuie să mâncaţi neapărat mere proaspete, ele pot fi şi în plăcintă, piureuri, sucuri etc.

 

Dacă mergeţi la cumpărături, nu evitaţi rafturile cu mere, mai bine vă umpleți coşul cu aceste fructe, ca să vă îmbogățiți starea de sănătate. Pentru a vă convinge că merele sunt o comoară pentru sănătate, vă propunem 7 motive pentru  care ar trebui să le adăugaţi în dieta zilnică.

  • Conţin antioxidanţi

Toate fructele şi legumele conţin antioxidanţi, dar merele au din abundenţă cel mai puternic antioxidant posibil – quercetina. Acesta combate radicalii liberi, stimulează sistemul imunitar şi previne apariţia multor boli.

Consumaţi merele la micul dejun, la prânz sau chiar înainte de culcare. Dacă merele proaspete vă balonează, mâncaţi mere deshidratate, acestea conţin multe fibre şi ajută la reglarea tranzitului intestinal.

 

  • Vă mențin sănătatea ochilor

Datorită conținutului ridicat de antioxidanți, merele ajută la menţinerea sănătății ochilor. Totuşi, există o singură regulă – pentru o vedere sănătoasă, trebuie să mâncaţi un măr pe zi.

Merele previn apariţia cataractei. Persoanele care consumă fructe bogate în antioxidanți fac mai rar cataractă. Obiceiul de a mânca un măr pe zi, vă poate menţine vederea bună până la 50 sau chiar 60 de ani.

 

  • Sunt bogate în fibre

Merele sunt o sursă excelentă de fibre, care ajută la reglarea sistemului digestiv și păstrează sistemul intestinal sănătos. Datorită fibrelor, vă puteţi controla foamea, ceea ce înseamnă că mărul este o gustare perfectă între mese. Mai mult decât atât, fibrele din mere reduc nivelul de colesterol și pot preveni atât diareea, cât și constipația.

 

  • Ajută la detoxifierea ficatului

Merele sunt bune şi pentru ficat. Mulți oameni vorbesc despre diete de detoxifiere, dar niciodată nu trebui să încercați ceva, înainte de a discuta cu medicul. La urma urmei, e greu să alegeţi o singură dietă, din fericire, puteți să vă păstrați ficatul sănătos prin consumul de mere în fiecare zi. Când ficatul este sănătos, este capabil să țină toxinele departe de organism, fără diete de detoxifiere.

 

  • Mențin sănătatea inimii

Așa cum  fibrele găsite în mere ajută la reducerea nivelului de colesterol, micşorează şi riscul de a face boli de inimă. Mai mult decât atât, merele pot preveni acumularea de plăci în artere, ceea ce scade riscul de a avea un atac de cord. Aşa cum boala de inimă este ucigaşul numărul unu al femeilor, merele în alimentaţie pot preveni apariţia acestora.

 

  • Stimulează rezistenţa fizică

Dacă vă doriți rezistenţă maximă la sport, mâncaţi un măr înainte de a merge la sală. Mărul ajută oxigenului să ajungă mai uşor în plămâni, ceea ce face ca antrenamentul la sală să fie mai puțin extenuant. Data viitoare, înainte de a merge la sală, mâncaţi un măr sau beţi un smoothie de măr. Rezultatul vă va surprinde!

 

  • Ajută să pierdeţi în greutate

Cu siguranţă, ştiţi că în timpul dietelor trebuie să mâncaţi des şi cu porţii mici. Mărul este o gustare perfectă, în special dimineaţa devreme, el conţin puţine calorii şi ţine apetitul sub control. Când vă este foame sau poftă de ceva, mâncaţi un măr.

Un măr pe zi ne menţine sănătoşi, frumoşi şi rezistenţi. Poftă mare!

 

Comentarii