SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

8 Locuri spectaculoase din Budapesta!

14 mai, 2015 Autor: Cristina Movilă Foto: Shutterstock


Budapesta este un oraș ce are multe de oferit celor care aleg să îl viziteze. Mulți s-au îndrăgostit de el dupăce i-au descoperit atuurile.

Podurile

Nu ai cum sa le ratezi! Podurile care leaga cele doua maluri ale Dunarii sunt cu adevarat impresionante, fiecare dintre cele 8 fiind construite într-un stil distinct. Cele mai multe persoane se declară îndrăgostite de Podul cu Lanțuri, Lánchíd, simbolul absolut al capitalei maghiare, dar și  Szabadság híd sau Podul Libertății!

Băile Termale
Faimoasele băi termale din capitala Ungariei sunt pe lista oricărui turist dornic să descopere toate secretele acestui oraș. Apropiindu-se cu pași rapizi de celebrarea centenarului, Băile Gellert sunt cele mai cunoscute, probabil datorită stilului Art Nouveau în care au fost gândite. Astfel, o vizită nu va fi doar o experiență relaxantă, ci și o oportunitate de a face o incursiune în istorie. Băile Gellert dispun de 10 piscine cu varii temperaturi.

Piața Eroilor

Celor ce vizitează Budapesta, le este recomandat să renunțe la mijloacele de transport și să facă o plimbare pe Andrassy Ut, cel mai impresionant și cochet bulevard al orașului, pentru a ajunge la Piața Eroilor. Hősök tere, ăn traducere Piața Eroilor din Budapesta, este cea mai importantă piață a orașului. Aici veți găsi zeci de turiști, dornici să își facă poze. Piața este străjuită de Muzeul de Arte Frumoase și Palatul Artelor, două clădiri impresionante, iar în mijloc tronează monumentul Millennium, ridicat în 1896 pentru a marca 1000 de ani de existență a națiunii maghiare.

Parlamentul

Cu siguranță, unul dintre monumentele arhitecturale cele mai impresionante din Budapesta esre Parlamentul. Așezat pe malul Pest al orașului, acesta a fost ridicat la începutul secolului XX, diind una dintre cele mai vechi clădiri legislative din Europa. Pentru o panoramă perfeectă, puteți admira clădirea Parlamentului în timpul unei croaziere cu barca pe Dunăre și apoi, face o plimbare până la celmai emoționant monument al orașului – ”Pantofi pe malul Dunării”. Cele 60 de perechi de pantofi sculptați din fier sunt dedicate evreilor  executați în timpul Celui De-al Doilea Război Mondial.

Ruin Pubs

O vizită la Budapesta nu poate fi completă fără o seară petrecută la una dintre faimoasele Ruin Pubs. Situate în Cartierul Evreiesc și amenajate în clădiri sau spații industriale abandonate, aceste localuri hip au luat naștere la începutul anilor 2000 și s-au transformat în scurtă vreme în cele mai populare locații. Aveți de ales între o mulțime de baruri, fiacare oferind o experiență deosebită, printre ele fiind Mazel Tov, Corvineto sau Szimpla Kert, cunoscută drept ”mama” acestor Ruin Pubs.

Dealul Castelului

Ideal pentru momente romantice, Dealul Castelului este o altă atracție importantă a orașului de pe Dunăre. Un mic oraș construit în jurul Castelului Regal, cu străduțe pietruite, numai bune de hoinărit, clădiri în stil Baroc sau arcuri gotice este destinația ideală de explorat! Dacă dispuneți de mai mult timp, puteți vizita și muzeele din interiorul Castelului regal, Cramele și Bastionul Pescarlor – cu siguranță nu veți regreta această experiență. Cea mai interesantă modalitate de a ajunge acolo este să vă aventurați într-o mini-călătorie cu funicularul. Priveliștea din timpul urcării este cu adevărat spectaculoasă!

Citadella

Cocoțată pe dealul Gellert, Citadella este o fortăreață ce oferă o priveliște absolut uimitoare a Budapestei, ce va rămâne, cu siguranță, întipărită în memorie. Dacă dispuneți de mai mult timp, vizitați acest los atât pe timp de zi, cât și noaptea pentru a vă bucura de luminile orașului. De asemenea, după o scurtă plimbare vi se va dezvălui Statuia Libertății, ridicată în 1947, ce înfățișează o femeie cu o crenguță de măslin în mâini, în semn de pace.

Bazilica Sfântului Ștefan

Cu adevărat impunătoare, bazilica Sfântului Ștefan, localizată în partea Pest a orașului, este cea mai mare biserică romano-catolică din Budapesta. Aceasta este dedicată primului Rege al Ungariei și poate adăposti aproximativ 8500 de persoane în același timp. Urcați până la cupolă și admirați orașul aflat la picioare.

 

Comentarii