SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

8 metode la îndemâna oricui pentru o cură de detoxifiere post-sărbători

8 ianuarie, 2015 Autor: Laura Grigore


Sarmale, vin, piftie, pârjoale, şampanie, cozonac... din toate aceste gustoşenii am savurat timp de două săptămâni în perioada sărbătorilor. După ce s-au adunat şunculiţele în jurul taliei şi coapsele s-au rotunjit, iar ficatul a ajuns să ceară „ajutor”, a venit timpul marei detoxifieri.

 

Fitoterapeutul Nadejda Gorceag –Slivciuc vine cu 8 remedii naturiste, la îndemâna oricui, care ne scapă de toxine.

 

 

1. Lămâie cu sare

Lămâia cu sare este cel mai bun remediu împotriva mahmurelei şi a meselor copioase. În niciun caz nu se foloseşte lămâia cu zahăr, aceasta sporeşte aciditatea, în schimb – o jumătate de lămâie cu sare, mâncată înainte şi după mese, protejează organismul de intoxicaţii.

 

2. Dovleacul

Seminţele şi coaja de dovleac sunt o armă puternică împotriva reziduurilor alimentare. La un litru de apă se iau patru linguri de semninţe – se strivesc şi se pun la fiert pentru trei minute. Decoctul obţinut se lasă să se răcorească şi se bea pe timpul unei zilei, înainte de mese, timp de două-trei zile.

 

3. Fasolele

Trei linguri de fasole se pun la fiert într-un litru de apă. Acestea se fierb timp de 30 de minute, apoi apa care a rămas se scurge şi se bea pe parcursul zilei cu înghiţituri mici. Cura se face-două trei zile.

 

4. Praful de cacao

O lingură de praf de cacaoă, trei de zahăr şi cinci de apă – se mixează bine. Amestecul obţinut se consumă dintr-o singură dată. Pentru cei mai sensibili, acest remediu ar putea provoca senzaţia de greaţă, în schimb după o jumătate de oră acest efect dispare.

 

5. Moarea de varză murată

150 ml de moare de varză murată – băută dimineaţa şi seara înainte de mâncare are un efect puternic antioxidant. Acest remediu trebuie folosit timp de două săptămâni.

 

6. Gutuile

Pot fi folosite în formă de compoturi, sau cel mai bine – proaspete, rase în salate. Gutuile impun intestinul să funcţioneze, astfel ne scapă de constipaţii şi diaree.

 

7. Morcov şi lămâie

Un morcov ras se amestecă cu o lingură de miere şi se mănâncă seara, înainte de a merge la culcare. Această procedură se repetă cel puţin două săptămâni, ideal ar fi chiar o lună. Aşa cum leguma portocalie conţine caroten şi vitamina A, face bine nu doar intestinelor, dar şi pielii.

 

8. Niciodată nu încheiaţi masa cu dulce

O masă copioasă trebuie să se termine cu o jumătate de lămâie cu sare, în nici un caz cu desert. Dulcele îngreunează digestia. Prăjiturile şi ciocolata se consumă separat de celelalte alimente.

 

 

Comentarii