SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

9 dintre cele mai serioase motive de divorț

2 aprilie, 2015 Autor: Xenia Bugneac Foto: psychologies.ro


Căsnicia este o artă, în care fiecare dintre parteneri trebuie să-și aducă aportul, ca să aibă o căsnicie fericită. Chiar dacă atunci când faci acest pas important, nu știi ce surprize îți rezervă viața. Unele căsnicii ajung să se destrame din diverse motive. 

 

  • Alegerile greșite

Se poate întâmpla să crezi că iubești nebunește pe cineva, dar la un moment dat, dragostea poate să dispară. Motivele sunt diverse, fie nu va-ți cunoscut îndeajuns, fie conștientizați că persoana de alături nu este potrivită pentru dvs., precum credeați la începutul relației.

  • Banii

Banii pot duce la multe certuri într-un cuplu. Fie nu sunt deloc, fie sunt cheltuiţi cu alte scopuri de către unul dintre parteneri. Este foarte importantă discuţia referitoare la bani şi la gestionarea banilor în familie.

  • Sacrificiile

Sunt relații când unul din parteneri încearcă să mențină familia. Face anumite sacrificii pentru a salva relația. Acest lucru însă nu garantează că un eventual divorț ar putea fi aplanat. Soții se victimizează prin sacrificii, ceea ce nu-i face fericiți.

  • Violența

Violența poate fi fizică sau verbală. Aceasta apare din: lipsuri, gelozie, consum de alcool, neîncredere, etc.Indiferent sub ce formă se manifestă, nu este normală, mai ales într-un cuplu cu copii. Aceasta nu trebuie tolerată!

  • Principiile de viaţă şi valorile comune

Principiile de viață într-un cuplu, la fel ca și valorile, sunt extrem de importante. Chiar dacă la început nu le-ați acordat importanță, cu anii veți înțelege că aceste valori trebuie să fie compatibile, altfel căsnicia ar putea suferi un eșec.

  • Infidelitatea

Trădarea încrederii partenerului de viaţă este un pas care cu greu poate fi trecut cu vederea. Oricât de mult nu te-ai strădui să repari greșeala, incertitudinea în cuplu va persista.

  • Inflexibilitatea

Sunt lucruri care pot fi schimbate la o persoană, doar dacă aceasta își dorește, astfel ca relația de cuplu să fie una armonioasă. Dacă doar unul din parteneri face acest lucru, atunci relația nu are șanse.

  • Egoismul

Într-un cuplu nu trebuie să fie egoism și afirmații gen: ”Eu!”

  • Schimbările

Fiecare din parteneri suferă schimbări pe parcursul anilor, acestea însă nu trebuie să vă afecteze căsnicia. Este un lucru normal.

 

Comentarii