SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

A apărut primul robot-valet care parchează mașinile

12 ianuarie, 2017 Autor: Dan Maxim Sursa: descopera.ro
a-aparut-primul-robot-valet-care-parcheaza-masinile (1)

TEHNOLOGIIDacă te-ai confruntat cu o manevrare dificilă a maşinii în locuri strâmte, această problemă va avea o rezolvare. Un nou sistem îi permite unui robot să parcheze sau să manevreze maşina în locul tău. Tot ce trebuie să faci este să laşi maşina într-un loc accesibil din faţa unei clădiri, iar robotul o va prelua şi o va parca regulamentar şi eficace.

Parcarea automată poate dubla sau chiar tripla numărul de spaţii de parcare pe care un garaj convenţional le poate găzdui şi, de asemenea, elimină nevoia rampelor. Acest demers poate creşte numărul locurilor de parcare, fiind folosite o mulţime de dispozitive orizontale şi verticale ce au rolul de a depozita şi de a include cât mai multe maşini. Unitronics Systems au instalat deja robotul-valet în câteva clădiri de apartamente din Statele Unite şi a deschis cea mai recentă înteprindere în Hoboke, New Jersey, scrie descopera.ro.

a-aparut-primul-robot-valet-care-parcheaza-masinile

În această situaţie, folosirea unui sistem automat de parcare în favoarea parcării convenţionale oferă echipei de design o mai mare flexibilitate a amenajării. „Garajele tradiţionale reprezintă o folosire ineficientă a spaţiului şi a resurselor”, explică Unitronics. Acest sistem oferă posibilitatea dublării sau chiar a triplării numărului de locuri de parcare. Şoferul parchează maşina, coboară, pur şi simplu, din ea, şi prezintă un card ( cei care locuiesc în acele clădiri au un card specific) sau cumpără un tichet special de la un chioşc aflat în interiorul clădirii. Ulterior, robotul preia maşina şi se îndreaptă către cel mai apropiat loc de parcare.

Comentarii