SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

A fost identificată tânăra care l-a contrazis pe Dodon când i-a răspuns că nu are buletine de vot în „moldovenească”

19 noiembrie, 2017 Autor: Ecaterina Beschier Sursa: zugo.md Foto: zugo.md

POLITICĂJurnaliștii au identificat-o pe femeia din secția de votare, care l-a contrazis pe președintele Dodon, când acesta i-a cerut buletin de vot în „limba moldovenască”.

Este vorba despre Ana Nichita, care, întâmplător sau nu, este membră a Partidului Liberal, din care face parte și primarul Dorin Chirtoacă, a cărui demisie va fi decisă astăzi prin Referendum.

Adeziunea tinerei la PL se poate vedea și din activitate sa publică de pe Facebook. Tânăra se declară o susținătoare aprigă a boicotării referendumului local de revocare din funcție a lui Dorin Chirtoacă, remarcă agora.md. Totodată, Ana promovează și Unirea Republicii Moldova cu România.

Potrivit informațiilor, tânăra ar activa în Parlamentul Republicii Moldova. Aceasta mai scrie pe profilul său de Facebook o observație pe care a făcut-o, fiind membră a unei secții de votare din Chișinău.„Dintre alegătorii care s-au prezentat până acum, 100% erau vorbitori de limbă rusă, iar aproximativ 30%, duhneau a alcool.
Nu-i lăsați pe ăștia să decidă viitorul Chișinăului”, scria Ana într-o postare pe Facebook. 

Amintim că, astăzi, în timp ce participa la Referendumul de demitere a primarului general, Dorin Chirtoacă, președintele Igor Dodon a fost contrazis că buletine de vot în „limba moldovenască” nu există, după ce a fost întrebat în ce limbă preferă să primească buletinul, în română sau în rusă.

Replica membrei secției de votare a fost apreciată și de președintele PPEM, Iurie Leancă. Acesta a remarcat că prin această întâmplare, viața i-a mai dat o palmă președintelui Igor Dodon, care este un aprig susținător al „limbii moldovenești”.

Comentarii