SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

A MURIT Stephen Hawking, celebrul fizician şi teoretician al originii universului

14 martie, 2018 Autor: Doinița Babalic Sursa: playtech.ro Foto: google.com

DIVERSERenumitul astrofizician și om de știință britanic, Stephen Hawking a decedat miercuri dimineața în locuința sa din Cambridge, a anunțat familia sa.

Copiii lui Hawking, Lucy, Robert și Tim Hawking au declarat că sunt profund îndurerați că „tatăl nostru iubit a murit astăzi. A fost un mare om de știință și un om extraordinar a cărui muncă și moștenire vor dăinui mulți ani”.

Stephen Hawking a fost un fizician englez, teoretician al universului și unul dintre cei mai mari cosmologi ai vremii. Mulți l-au considerat cel mai mare om de știință de la Albert Einstein încoace și l-au trecut în scara ierarhică alături de Galilleo Galilei, Isaac Newton sau Giordano Bruno. Cu toate acestea, nu de puține ori a fost numit nebun, datorită declarațiilor sale și a intrat în conflict și cu Biserica.

Una dintre ele a fost o prezicere sinistră de-a sa, prin care susținea că dacă oamenii nu vor reuși să colonizeze planeta Marte în următorul secol, vor fi martori la sfârșitul lumii.

Principalele domenii de cercetare ale sale au fost cosmologia teoretică, relativitatea generală și mecanica cuantică. Între anii 1965 și 1970 a elaborat un model matematic cu ajutorul lui Dikran Tahta, un ilustru matematician. În colaborare cu Roger Penrose și alți cercetători, a dezvoltat noi tehnici de studiere a structurii spațio-temporale la scară largă și le-a aplicat teoriei Big Bang-ului. Acesta se oprește și asupra relației dintre găurile negre din univers și termodinamică, unde teoretizează diferite descoperiri importante.

Deși nu a fost un elev sau student excepțional, dimpotrivă, a fost unul mediu, Stephen Hawking a construit un calculator la vârsta de 16 ani, doar cu piese de schimb. Asta a anunțat un viitor incredibil, unde mai ales a reușit să învingă o boală cruntă.

 

Comentarii