SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

A sosit ziua! Hyundai a prezentat în Coreea de Sud, oficial, noua generaţie a SUV-ului Santa Fe – (FOTO, VIDEO)

21 februarie, 2018 Autor: Doinița Babalic Sursa: autoblog.md Foto: autoblog.md

AUTONoua generaţie Hyundai Santa Fe a fost lansată. Modelul a devenit local atât de popular încât în doar opt zile de la startul înregistrăzii comenzilor s-au adunat peste 14.000 de cereri. Să vedem deci cu ce a reuşit să impresioneze această maşină consumatorii.

Fără discuţii, noul Santa Fe este nou şi acest lucru se remarcă în primul rând prin exteriorul care diferă absolut de predecesorul său. Faţa maşinii este accentuată de nişte blocuri optice cu LED-uri poziţionate la nivele diferite, o grilă largă a radiatorului făcută după actuala stilistică numită Cascading Grille, dar şi o nouă bară de protecţie.

Pe lateral ies în evidenţă formele aripilor şi bosajelor care au crescut în dimensiuni. Linia geam-uşă a fost ridicată mai sus, corpurile oglinzilor retrovizoare sunt poziţionate acum pe portiere pe nişte picioruşe, iar de acolo de unde au fost mutate au apărut nişte secţiuni triunghiulare.

În partea posterioară noi sunt stopurile dotate de asemenea cu LED-uri, forma uşii portbagajului şi bara de protecţie care are încorporat un aşa-zis difuzor. SUV-ul va avea în continuare o singură terminaţie dublă a eşapamentului.

Interiorul noului Hyundai Santa Fe de asemenea a fost transformat. Au apărut mai multe linii orizontale, arhitectura generală este asemănătoare ultimelor modele din gamă, iar în centrul atenţiei este o „tabletă” care stă rezemată de partea superioară a consolei centrale.

Producătorul afirmă că habitaclul a devenit mai spaţios. De asemenea poate fi comandată o configuraţie cu până la şapte locuri pentru pasageri, iar volumul portbagajului a crescut de la 585 la 625 de litri şi de la 125 la 130, în maşinile cu cinci şi şapte locuri respectiv. Apropo, mecanismul de rabatare a scaunelor de pe al doilea rând a fost îmbunătăţit şi se face prin apăsarea unui singur buton.

Nouă însă este cutia de viteze, una automată cu opt trepte împrumutată de la modelul KIA Sorento, dar şi nou este sistemul de tracţiune integrală HTRAC.

Tracţiunea este permanentă doar pe puntea din faţă, iar cea spate se activează la nevoie printr-un ambreiaj multi-disc care nu mai este electro-hidraulic, ci complet electric. Reacţia la derapaje şi conectarea punţii din spate se va face acum mult mai rapid.

Încă o noutate despre care trebuie de remarcat este servodirecţia electrică!

Comentarii