SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Accident feroviar în Germania: Un tren de pasageri s-a ciocnit cu un tren de marfă, aproape 50 de răniţi

6 decembrie, 2017 Autor: Mihaela Sorocean Sursa: tvrmoldova.md Foto: tvrmoldova.md

SOCIALCirca 50 de persoane au fost rănite marţi seara în coliziunea dintre două trenuri în apropiere de Dusseldorf, în vestul Germaniei, conform pompierilor locali.

Bilanţurile furnizate de poliţie, compania naţională de căi ferate şi pompieri, referitoare la această ciocnire între un tren de pasageri, aflat în mers, al unei companii private britanice şi un tren de marfă, oprit, al companiei naţionale de transport, au variat mult în cursul serii.

Dar în final, pompierii, care au intervenit pe teren şi au preluat pasagerii, au raportat într-un tweet un număr de 47 de răniţi, dintre care trei grav. „În tren se aflau 155 de persoane”, iar „41 sunt uşor răniţi”, au spus pompierii din Meerbusch, localitatea unde s-a produs accidentul. Trei au suferit răni de gravitate „medie” iar alţi trei sunt grav răniţi şi sunt sub îngrijire.

Compania publică naţională de căi ferate, Deutsche Bahn, a vorbit un timp despre 20 de răniţi, în timp ce poliţia a dat cifre ce au variat între 5 şi 50 de răniţi, notează AFP.

Mecanicul trenului de pasageri a evitat fără îndoială o catastrofă mai gravă reuşind să oprească trenul înainte să se înfigă complet în vagoanele de marfă. El „a remarcat un obstacol pe calea ferată şi a activat imediat frâna de urgenţă”, fără a putea evita complet ciocnirea, a spus purtătorul de cuvânt al companiei în cauză, National Express, Marcel Winter.

Mecanicul este „sub şoc”, dar nu este rănit, potrivit poliţiei. „Nu a existat panică”, a declarat Lukas Kehler, un pasager de 19 ani, canalului regional de televiziune WDR.

Accidentul a avut loc în jurul orei locale 19,30. Ciocnirea s-a produs aproape de gara Meerbusch-Osterath, în landul Renania de Nord-Westphalia, conform unui comunicat al Deutsche Bahn. Cauzele accidentului nu au fost precizate pentru moment.

Cancelarul german, Angela Merkel, „urmăreşte evoluţia situaţiei”, a scris pe Twitter purtătorul de cuvânt al guvernului, Steffen Seibert, „Sperăm ca toţi răniţii să poată primi ajutor foarte rapid”, a adăugat el.

Comentarii