SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Actori care au trecut prin schimbări extreme pentru rol

7 mai, 2015 Autor: Cristina Movilă


Actoria nu înseamnă doar replici învățate și rostite expresiv. Se întâmplă și machiajul să nu fie suficient pentru a da culoare personajului. Actorii fac uneori sacrificii incredibile pentru a se potrivi cât mai bine unui rol. Iată câțiva dintre cei mai cunoscuți actori care au trecut prin schimbări extreme.

 

În 2013 a fost lansată drama „Dallas Buyers Club”, în care personajul principal era un bărbat bolnav de SIDA, jucat de Matthew McConaughey. Pentru acest rol deosebit, actorul a câștigat premiul Oscar, dar schimbările prin care a trecut pentru a ajunge în pielea personajului au fost dramatice. El a slăbit nu mai puțin de 20 de kilograme, urmând o dietă drastică și nu a mai ieșit la soare timp de jumătate de an, pentru a fi cât mai palid.

Tot în acest film a jucat și Jared Leto. Pentru rolul de transsexual bolnav de SIDA, artistul a primit premiul Oscar și Globul de Aur. Rolul însă l-a impus să slăbească 13 kilograme, efort care după spusele lui Jared, a meritat din plin. „Ajunsesem foarte fragil și nesigur, la fel cum se simte și personajul meu.”

În filmul „Chapter 27”, însă, artistul era supraponderal și foarte greu de recunoscut.

În 2004 publicul a făcut cunoștință cu personajul Trevor Reznik din „The Machinist”. Trevor este muncitor de rând la o fabrică, din cauza insomniei care îl chinuia de un an, a ajuns să fie foarte slab, iar sănătatea sa mentală era foarte deteriorată. Pentru rolul din acest thriller, actorul Christian Bale a pierdut 29 de kilograme în numai patru luni, consumând doar apă, un măr și o ceașcă de cafea pe zi, iar uneori puțin whiskey. El și-a propus să slăbească și mai mult, însă producătorii au considerat că nu ar fi deloc sănătos și i-au interzis să facă asta.

Mai mult, după ce filmările pentru „The Machinist” s-au terminat, Bale a avut la dispoziție doar 6 luni pentru a-și reveni în formă și a începe filmările la filmul „Batman Begins”. Din acest motiv, mânca aproape încontinuu pizza, înghețată și ridica greutăți.

Și Matt Damon a trecut printr-o schimbare radicală, dar deși actorul s-a îngrășat 13 kilograme pentru „The Informant”, a declarat că i-a făcut plăcere să mănânce mult. „Era pur și simplu Rai.

Spre deosebire de Damon, George Clooney nu s-a distrat deloc când a trebuit să se îngrașe cu 13 kilograme pentru drama „Syriana”. A fost o perioadă grea pentru Clooney și era deprimat din cauza că nu avea voie să facă exerciții fizice.

Pe Charlize Theron o cunoaștem ca fiind o femeie foarte sexy, cu un corp de invidiat. În filmul „Monster” însă, actrița este de nerecunoscut. Theron a fost nevoită să se îngrașe cu 14 kilograme, alimentându-se nesănătos. Ulterior, rolul i-a adus actriței premiul Oscar pentru „Cea mai bună actriță”. Iar de curând, aceasta s-a tuns zero pentru filmările din ”Mad Max: Fury Road”.

Comentarii