SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Actriţe care au schimbat lumea modei

21 mai, 2015 Autor: ADMIN Sursa: femeia.ro


Moda este unul dintre cele mai schimbătoare lucruri și, dacă azi ești în vogă, mâine poți fi demodat. Cine vrea să țină pasul cu ea, are de dus o adevărată bătălie, pentru că nu se știe dacă tu o stăpânești sau ea pe tine. Vezi cum s-au schimbat tendințele modei și cine sunt promotorii ei.

Audrey Hepburn s-a făcut remarcată în 1953, după ce a jucat alături de Gregory Peck în filmul „Roman Holiday„. În urma acestui film, actriţa a devenit a o nouă stea a Hollywood-ului. Ceea ce însă a făcut-o pe Audrey nemuritoare, a fost frumusețea care va rămâne pentru mult timp  un etalon al feminității şi al stilului desăvârșit. Tot Hepburn este cea care a lansat conceptul de „little black dress”. Rochia pe care am admirat-o în celebrul film „Beakfast at Tiffany’s” (1961) a fost creată special pentru ea de către designerul francez Hubert de Givenchy și a revoluționat lumea modei.Audrey este și astăzi considerată ca fiind una dintre cele mai frumoase femei ale timpului. Stilul ei vestimentar continuă să fie popular în rândul femeilor din întreaga lume.

Olivia Newton John este cântăreață pop, compozitoare și actriță austreliană, care s-a lansat  la doar 15 ani. A devenit cunoscută în întreaga lume  după ce  a jucat în musicalul „Grease”, fiind cerută special pentru acest rol de nimeni altul decât John Travolta. Acest film a adus Americii o nouă direcție vestimentară, lăsând în urmă trand-ul „flower-power”. Atunci America si, odata cu ea, toata lumea intrau în era colanților colorați și lucioși, a ținutelor „all black”, a fustelor largi cu diferite motive, a bandanelor și a look-ului de școlariță.

Farrah Fawcett a devenit cunoscută prin filmul serial „Îngerii lui Charlie” (1976). În ciuda CV-ului modest pe care îl avea, Farrah a reușit să se impună ca una dintre cele mai  sexy actrițe ale anilor 80. Purta tot ce era în vogă și era dependentă de cumpărături, astfel avea o imagine impecabilă. Însă, coafura a fost cea care i-a oferit celebritate, a individualizat-o, stârnind un trend în acea perioadă, în special în SUA. Coafura ei a fost copiate de milioane de femei, prin urmare, tunsoarea  a ajuns să-i poarte numele. Mai mult, tot atunci s-au dublat vânzările pentru droturile de păr, indispensabile pentru o coafură „a la Farrah”. Farrah a devenit între timp un „sex-simbol” în lumea modei.

Julia Roberts ”  s-a făcut remarcată când a jucat în filmul ”Pretty Women”, acesta menținând-o pe poziția de cea mai bine plătită actriță a anilor ’90. „Pretty Women” a revitalizat tendințele modei. Rochiile și pălăriile purtate de Julia în film au readus feminitatea și bunul-gust în rândul femeilor. Astfel, reprezentantele sexului frumos, au renunțat la frizuri scurte, băiețești și au lăsat părul lung, buclele fiind la mare căutare. „Frumușica Hollywood-ului” a fost admirată și pentru dantura ei perfectă. De aici și vorba „un zâmbet de Julia Roberts”

Sarah Jessica Parker a devenit vedetă, fiind una din protagonistele serialului „Totul despre sex”. Interpretând-o pe jurnalista Carrie Brandshaw, avea să devină, peste noapte, un star de prima mână și un veritabil fashion icon. Modul nonconformist al lui Carrie de a-și trăi viață a revoluționat conceptul femeii moderne, iar extravaganța cu care își alege ținutele și modul ei original de a le combina, încălcând regulile modei, au lansat pe plan mondial stilul SJP. Sarah Jessica Parker a ridicat rangul de „must have” pantofii lui Manolo Blahnick și Jimmy Choo. Isteria creată în jurul acestor designeri a fost atât de mare, incât, în cinstea ei, Manolo Blahnick a lansat pantoful care îi poartă numele – SJP.

Comentarii