SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Adevărul despre „burta de bere”

7 iulie, 2016 Autor: Nicoleta Donos Sursa: www.doc.ro


O singură bere conține aproximativ 150 de calorii, în funcție de gramaj și tipul acesteia. Însă, cea mai mare problemă este că mulți bărbați nu se limitează la o singură sticlă de bere o dată la câteva zile, ci beau mai multe odată. Uneori, o fac chiar și zilnic, prin combinarea cu gustări foarte calorice (covrigei, chipsuri, cârnăciori, mici, etc).

Ce conține berea și ce efecte are asupra kilogramelor

Berea și alcoolul în general, consumat în exces, favorizează îngrășarea. Acest lucru se întâmplă fiindcă ficatul prioritizează procesarea alcoolului în fața procesării grăsimilor. Iar studiile au demonstrat că grăsimea cauzată de alcool se depune în special în zona abdominală.

În plus, berea este bogată în calorii „goale”. Asta înseamnă că, spre deosebire de o banană, ce ne oferă și multe vitamine, minerale, pe lâncă un număr mai mare de calorii, berea nu conține decât foarte puțini nutrienți. Iar aceștia sunt prezenți doar în berea de bună calitate, fără arome și îndulcitori.


De ce bărbații se îngrașă diferit față de femei?

Modul în care grăsimea se depune în diferite părți ale corpului depinde de sex, vârstă, hormoni și istoricul medical. Însă, în privința grăsimii abdominale, aceasta este caracteristică în special bărbaților și persoanelor mai în vârstă, al căror metabolism este încetinit.

Femeile au mai multă grăsime subcutanată decât bărbații și tinde să fie depozitate pe brațe, coapse, fese și abdomen. Pentru că bărbații au mai puțină grăsime subcutanată, acestea se păstrează mai mult în zona cavității abdominale (grăsime viscerală).

Pericolul nu constă doar într-o nemulțumire de ordin estetic. Grăsimea viscerală este prezentă și în jurul organelor, fiind, astfel, mai periculoasă decât grăsimea depusă de șolduri sau brațe. Printre afecțiunile legate de o grăsime abdominală anormală se numără diabetul de tip 2, hipertensiunea arterială și bolile cardiovasculare.

Comentarii