SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Adio, benzină! Toyota a început producția în serie a automobilelor pe bază de hidrogen – (FOTO)

25 iunie, 2016 Autor: Nicoleta Donos

AUTOGigantul japonez Toyota a început producția în serie a primului automobil cu motor pe bază de hidrogen. Noul sedan „Mirai” funcționează doar pe hidrogen, iar în locul gazelor de eșapament elimină apă curată. Potrivit constructorilor, o alimentare va fi suficientă pentru 640 de km de drum.

Toyota lansa vânzările din această serie în interiorul țării în decembrie 2016 și a anunțat începutul vânzărilor în SUA.

Prețul acestui automobil în Japonia va fi de $60 de mii. Totodată, guvernul țării a anunțat că toți cumpărătorii sedanului ecologic vor obține subvenții de la stat în mărime de $17 mii.

 

Așa cum „Mirai” funcționează pe bază de hidrogen, el va avea nevoie de stații speciale de alimentare. Procesul de alimentare a automobilului va dura doar câteva minute. Totodată, potrivit producătorului, cu o alimentare completă această mașină va putea parcurge 650 de km, iar prețul alimentării unul rezervor la 1 km va constitui doar $0,1.

 

Energia în acest automobil unic este generată din contul oxidării hidrogenului în interiorul generatorului electrochimic. Puterea motorului electric constituie 136 de cai-putere.

Comentarii