SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Adolescenţii au un nou mod de a face sex

26 iulie, 2016 Autor: Daniela Babici Sursa: www.newyorktimes.com

SEXAdolescenţii americani, implicaţi în relaţii amoroase, obişnuiesc tot mai des să facă schimb de parole (de mail, de Messenger, de Facebook, etc), pentru a-şi demonstra, astfel, dragostea pe care le-o poartă partenerilor.

Schimbul de parole este modalitatea inedită de a face sex al adolescenţilor americani. Tinerii îşi demonstrează afecţiunea pentru parteneri lăsându-i pe aceştia să le acceseze conturile de email şi de mesagerie instant, precum şi profilurile de pe reţelele de socializare.

„E un mod prin care îţi demonstrezi încrederea în prietenul tău”, spune Tiffany Carandang, elevă la un liceu din San Francisco, adăugând că n-are nimic să-i ascundă prietenului său şi nici acesta nu are secrete faţă de ea.

Autoarea Rosalind Wiseman susţine că schimbul de parole se aseamănă într-un fel cu sexul, gestul fiind descurajat de adulţi şi implicând o anumită doză de vulnerabilitate.

„Replica folosită de adolescenţi e întotdeauna aceeaşi: dacă suntem într-o relaţie, trebuie să-mi oferi totul”, spune Wiseman.

Comentarii