SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Aeroportul din Bali, închis pentru a treia zi din cauza vulcanului Muntele Agung

29 noiembrie, 2017 Autor: Mihaela Sorocean Sursa: moldova24.info Foto: moldova24.info

DIVERSEAeroportul internaţional de pe insula Bali va rămâne închis pentru a treia zi consecutivă, au anunţat, miercuri, oficiali indonezieni, în condiţiile în care cenuşa aruncată în atmosferă de vulcanul Muntele Agung reprezintă un pericol pentru zborul avioanelor, informează site-ul postului France 24.

„Aeroportul Ngurah Rai din Bali va rămâne închis cel puţin până joi dimineaţa”, a declarat Arie Ahsanurrohim, purtătorul de cuvânt al aeroportului.

Sute de zboruri au fost anulate, iar zeci de mii de turişti au rămaşi blocaţi pe insulă, fiind nevoiţi să se îndrepte spre alte mijloace de transport pentru a părăsi populara destinaţie turistică.

9195076-3x2-700x467

Peste 40.000 de oameni au fost evacuaţi din zona Muntelui Agung din cauza pericolului de erupere a vulcanului din apropiere, a anunţat Agenţia indoneziană pentru Prevenirea şi Atenuarea Dezastrelor (BNPB).

”Nu toţi locuitorii au fost de acord să fie evacuaţi. Sunt mulţi care spun că se simt în siguranţă, însă noi atragem atenţia asupra iminenţei eruperii vulcanului”,
 a declarat purtătorul de cuvânt al BNPB, adăugând că personalul de securitate face eforturi să convingă populaţia rămasă să îşi părăsească locuinţele, iar cei care se opun ar putea fi evacuaţi forţat.

Autorităţile indoneziene au precizat că erupţia vulcanului este foarte probabilă, ţinând cont de activitatea acestuia.

Aproximativ 1.100 de oameni au murit în 1963, când a avut loc ultima erupţie a vulcanului Muntele Agung.

Comentarii