SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Aeroportul Internațional Mărculești se transmite în administrarea Ministerului Economiei

17 iulie, 2017 Autor: Mihaela Sorocean Foto: unimedia.info

SOCIALÎntreprinderea de Stat „Aeroportul Internațional Mărculești” se transmite în administrarea Ministerului Economiei. O decizie în acest sens a aprobat Guvernul. Vicepremierul Octavian Calmâc, ministru al economiei, a menționat că Întreprinderea de Stat „Aeroportul Internațional Mărculești” a fost fondată în 2004 și are o suprafață de peste 265 de hectare.

Totodată, dispune de o infrastructură complexă, fapt ce a determinat crearea, în baza ei, a unei zone economice libere. „În pofida măsurilor întreprinse, situația economică și financiară a acestei întreprinderi se înrăutățește. În zona economică liberă s-au înregistrat doar opt rezidenți, dintre care doar unul în ultimii ani. Totodată, întreprinderea înregistrează constant, în ultimii trei ani, pierderi. În anul trecut – 54 mln lei”, a raportat Octavian Calmâc. În opinia sa, delimitarea activităților aeroportului de cele desfășurate în zona economică liberă, precum și înlăturarea deficiențelor în gestionare sub aspect managerial și corporativ, ar putea schimba spre bine lucrurile la această întreprindere.

 

Ministerul Economiei deține competențe de promovare a politicilor de atragere a investițiilor în zonele economice libere.

Comentarii