SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Afacerea cu trandafiri de Ziua Îndrăgostiților! De unde provin florile vândute în piețe

13 februarie, 2018 Autor: Natalia Acciu Sursa: unimedia.info Foto: elenarobu.md

ECONOMIEÎn fiecare an, în aceste zile începe marea nebunie de Valentine’s Day. Îndrăgostiții sunt gata să dea și ultimii bani pentru mici atenții pe care să le facă unul altuia. Cea mai bună afacere este însă cea cu flori și mai ales cu trandafiri. Zeci de mii de lei încasează vânzătorii în aceste zile, scrie pe blogul ei, jurnalista Elena Robu.

Dar, ceea ce nu conștientizăm este că plătim un preț prea mare pentru aceste flori pe care le cumpărăm de Ziua Îndragostiților. Să vorbim de exemplu despre trandafir. Trandafirii pe care europenii (și implicit moldovenii) le oferă de Ziua Îndrăgostiților nu sunt din Europa. Pe continentul european, aceștia încă nu au flori. Iată de ce trandafirii sunt aduși din zone foarte îndepărte cum ar fi Kenya, Chile, Columbia, India, sau Africa de Sud.

Cu siguranță vânzătoarele de la Piața de flori de pe str. Bănulescu Bodoni din Chișinău vă vor spune că trandafirii sunt aduși din Olanda. Da, toată lumea știe că Olanda este principala sursă pentru piața de flori și plante, dar Olanda nu produce toată această cantitate de flori, ea este principalul centru de comerț. Așa că cel mai probabil trandafirii pe care îi cumpărați acum provin din Kenya, Columbia sau Ecuador.

Care sunt prețurile de producție ale unui trandafir provenit din Kenya și cu cât se vinde acesta pe piețele europene citiți pe blogul elenarobu.md.

Comentarii