SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Află ce ți se întâmplă când ești plictisită de sex

3 iulie, 2016 Autor: Nicoleta Donos Sursa: Mindbodygreen.com

SEXE mai uşor să spui că eşti plictisită de sex, decât să analizezi problemele din relaţia în care te afli. Dar, de obicei, nu e doar plictiseală. Apatia ascunde probleme mai grave!

De obicei, când în cuplu apare lipsa dorinţei sexuale, dai vina pe plictiseală. Însă, când spui ca eşti plictisită de sex, există nişte cauze ascunse care te fac să te gândeşti la asta. Deseori, este vorba despre sentimente care fac să nu te simţi confortabil şi pe care ţi-e greu să le recunoşti şi faţă de tine, nu numai faţă de partenerul tău.

 

Plictiseala sexuală a devenit un fel de termen general pentru cei care nu mai simt dorinţă sexuală faţă de partener. Dar, dacă simţi că eşti plictisită de sex, acest lucru poate să ascundă conflicte nerezolvate, multe resentimente, traume din copilarie, depresie, insatisfacţie, faptul că nu te simţi apreciată destul, teama de respingere, lipsa încrederii în sine şi alte vulnerabilităţi. Iar rezultatul lor este că devii plictisită de sex.

Dar, energia sexuală face parte din energia vieţii de zi cu zi. Şi, când lucrurile nu merg bine, apare apatia.


Când eşti plictisită sexual e bine să nu te „culci pe o ureche” şi să analizezi în detaliu cauzele acestei stări.
Ce simţi?
Ceva neplăcut?
În ce mod te simţi neplăcut?

Plictiseala nu înseamnă că nu îţi mai place sa faci sex, e un indiciu că trebuie să lucrezi mai mult la dezvoltarea ta emoţională si relaţională. Vorbeşte cu partenerul tău şi priveşte-l în ochi când faceţi sex. Descoperă-te pe tine şi descoperă-l pe el din nou, dacă v-aţi înstrăinat.

Dacă eşti plictisită de sex, e clar că ceva e greşit în relaţia în care te afli şi că nu eşti atentă în direcţia potrivită. Dă-ţi voie să simţi ceea ce simţi cu adevărat în interiorul tău.

Oamenii au tendinţa de a se obişnui cu apatia şi lipsa de sex, chiar dacă se plâng că lucrurile nu mai sunt ca înainte. De ce? Pentru că, uneori, comoditatea e mai mare decât nevoia de erotism şi intimidate.

Ca să faci sex mai intens, trebuie să continui să te dezvolţi emoţional.

Comentarii