SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Află despre beneficiile excepţionale ale cojilor de banane

17 mai, 2016 Autor: Igor Cojocari

DIVERSECa să consumi cojile de banane trebuie să le speli foarte bine, de preferat într-un castron în care ai pus puţin oţet. Iată câteva întrebuinţări ale cojilor de banane:
  1. Ceaiul din coji de banane este un bun somnifer

Într-un litru de apă fiartă se pune o banană sau cojile a două banane pe care le lăsăm să fiarbă timp de 10 minute. Ceaiul obţinut se bea seara, deoarece are efecte relaxante şi te va ajuta să ai un somn odihnitor.

  1. Cojile de banane albesc dinţii

Datorită conţinutului ridicat de potasiu, cojile de banane au un efect de albire asupra danturii. Foloseşte partea interioară a cojii pentru a masa dinţii şi lasă apoi să acţioneze timp de zece minute, înainte de a-i spăla în mod obişnuit cu periuță şi pastă.

  1. Cojile de banane şi acneea

Masează zona afectată de acnee cu partea din interiorul cojii de banană, lăsând să acţioneze câteva minute înainte de a spăla tenul cu apă călduţă.

  1. Cojile de banane şi ridurile

Foloseşte interiorul cojii de banană pentru a masa zonele cu riduri, deoarece antioxidanţii şi vitamina C, care se regăsesc în banane, au un rol benefic asupra îmbătrânirii premature. Acestea stimulează producţia de colagen şi îmbunătăţesc circulaţia sanguină la nivelul zonelor respective.

  1. Coji de banane în loc de crema pentru pantofi

Masează pantofii cu partea interioară a cojii, după care şterge-i bine cu o cârpă moale.

  1. Cojile de banane frăgezesc carnea

Pentru a te asigura că vei obţine o friptură suculentă şi fragedă, înainte de a pune carnea la cuptor, adaugă în tavă o banană întreagă sau doar coaja ei, alături de carne şi celelalte ingrediente, după care se introduc toate la cuptor.

Comentarii