SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Află totul despre protecţia solară!

3 iulie, 2016 Autor: Nicoleta Donos Sursa: vogue.com


Chiar dacă mulţi nu respectă această regulă, este obligatoriu să foloseşti crema de protecţie solară de fiecare dată când ieşi din casă, chiar şi în sezonul rece, nu doar când pleci în vacanţă de vară la munte sau la mare.

PROMOTIME îţi oferă câteva sfaturi cum să ai grijă de corpul tău în perioada estivală!

Dimineaţa, te poţi bucura de soare până la ora 10. Apoi, este bine să te retragi la umbră şi să te hidratezi suficient, cu apă la temperatura camerei, ce împiedică transpiraţia excesivă.

După prânz, în funcţie de cât de tare bate soarele, poţi să te expui începând cu ora 16 sau chiar 17, mai ales dacă în zona respectivă se înregistrează un disconfort termic ridicat.

Doar la aceste ore crema de protecţie solară te poate ajuta să nu te arzi şi te fereşte de bolile pielii, cum ar fi melanomul şi celelalte tipuri de cancer de piele.

Ce produs să alegi în funcţie de pigmentul pielii?

Persoanele cu tenul deschis, ochii albaştri sau verzi şi părul blond ori roşcat, care au multe aluniţe, trebuie să folosească crema cu FPS 50 în timpul primelor expuneri la soare. Apoi, pot să opteze pentru o cremă cu factor de protecţie 30 sau chiar 20.

Cei cu tenul închis, pot să înceapă cu 30. De asemenea, pe pielea uscată, sensibilă sau acneică, trebuie aplicate dermatocosmetice cu FPS cât mai mare. Cel mai îngust spectru de absorbţie al razelor solare îl au filtrele chimice, iar cele mai eficiente sunt cele minerale, organice şi organo-minerale.
De câte ori trebuie să te dai cu cremă de protecţie solară în timpul zilei?

Crema de fotoprotecţie trebuie reînnoită o dată la trei ore şi de fiecare după ce ai ieşit din apă. Este obligatoriu ca pe prospect să fie menţionat că produsul beneficiază de FPS şi că te protejează contra UVA şi UVB.

Numărul care însoţeşte FPS este o măsură a timpului necesar pentru înroşirea pielii în urmă expunerii la soare. De exemplu, cu un produs care are factor de protecţie 15, durează de 15 ori mai mult până la apariţia eritemului (arsurii) decât dacă acea crema nu ar fi aplicată.

SPF 15 absoarbe 94% din radiaţii, SPF 25 – 96%, SPF 30 – 97%, iar SPF 50 absoarbe 98% din radiaţii. Astfel, diferenţa între SPF 15 şi SPF 50 este de doar 4%. Asta nu înseamnă că expunerea la soare trebuie să se facă la ore nepermise.


Ai grijă de sănătatea ta!

Comentarii