SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Ai îndrăzni să pășești pe cel mai periculos traseu din lume?

19 martie, 2015 Autor: Cristina Movilă Sursa: dailymail.co.uk Foto: dailymail.co.uk


Camito del Rey sau ”Poteca Regelui”, din Spania a fost numit deseori ”cel mai periculos drum din lume”. Acest fapt se datorează înălțimii considerabile la care se află și a lungimii de aproape 8 kilometri, care străbate un peisaj stâncos al regiunii.

Camito del Ray începe din sudul provinciei Malaga și leagă 2 stânci la 100 de metri înălțime. A fost construit în 1901, dar de-a lungul anilor s-a deteriorat atât de mult, încât a devenit foarte periculos. Traversarea potecii era o adevărată aventură și provocare, iar după ce în 1999 și 2000, 5 persoane și-au pierdut viața, drumul a fost închis. Atunci a fost introdusă și o amendă de 6.000 de euro pentru cei care încercau să pătrundă  pe Camito del Ray, cea mai mare amendă posibilă pentru intrarea pe un drum interzis accesului public.

După 14 ani și cu o investiție de 2.8 milioane de euro, traseul va putea fi din nou folosit din 28 martie, dar cu mijloace de securitate sporite. Cheltuielile pentru renovare au fost suportate în comun de către administrația regională a Andaluziei și de către cea locală, din Malaga, păstrând trăsăturile originale ale potecii.

 

În primele 6 luni de la deschidere, traseul va putea fi parcurs gratuit, iar printre primii oaspeți care vor păși pe ”Poteca Regelui” va fi Regele Filip al Spaniei.

 

Comentarii