SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Ai nevoie de o lună ca să îți îmbunătățești memoria

13 octombrie, 2014 Autor: Anastasia Taburceanu Sursa: psychologies.ru


Ca și alte părți ale corpului, creierul are nevoie de un antrenament permanent. Site-ul psychologies.ru scrie că dacă propunem creierului sarcini neobișnuite, atunci memoria și atenția se îmbunătățește, totodată și capacitatea de concentrare, de gândire și chiar felul de a se exprima într-o manieră frumoasă.
  1. Studierea limbilor străine. Acest exercițiu este individual care nu presupune cheltuieli. Practicat 10 minute pe zi, studiul lingvistic va dezvolta strategii de asociere și tehnici de memorizare mai eficace.
  2. Micul dejun bogat în grăsimi și carbohidrați. Creierul este compus din țesut adipos, prin urmare, alimentele bogate în acizi grași. Cele mai bune surse vegetale de omega-3 sunt considerate a fi semințele de in, fructele uscate, migdale, alune și nuci. În plus, la locul de muncă, este  nevoie de combustibil: zahăr. Alegem carbohidrați greu digerabili, cum ar fi hrișca, fulgi de ovăz, pâine de secară. Nu uităm de ouă, care sunt bogate în proteine, fructe și legume de sezon pentru fibre. În luna octombrie trebuie să profităm cât mai mult de vitaminele și mineralele ce pot fi obținute din dovleac, morcovi, sfeclă, prune și struguri.
  3. Hidratare. Consumul de ceaiuri de plante, apa plată, sucurile naturale, îmbunătățește memoria și ajută în diminuarea cefaleelor și tulburărilor circulatorii. În perioada rece a anului se recomandă consumul de ceai verde, ghimber, citrice și compoturi.
  4. Gimnastică pentru creier. Programul ”Einstein pentru minți” oferă practici de dezvoltare a strategiilor de gândire prin stimularea atenției și viteza de luare a deciziilor. ”FitBrains: Logic Trainer” include mai mult de 300 de sarcini. ”Regele matematicii”, un alt joc care ajută la împrospătarea programului de bază în studiul geometriei și algebrei.
  5. Un masaj lejer. Masajul facial are efecte curative. Acest exercițiu destinde mușchii faciali și calmează sistemul nervos.

Comentarii