SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Alege costumul potrivit, ține cont de tendințe.

7 iunie, 2016 Autor: Daniela Babici
NiezmJ4


Dacă ești un bărbat atent cu imaginea ta, trebuie să ai în garderobă costume pentru diverse ocazii. Ales cu grijă, avantajează orice siluetă masculină.

Costumul este piesa de bază de la care pornește construirea ținutei business. Un costum poate fi alcătuit din 2 și 3 piese. Cel din 2 piese este format din pantaloni și sacou, aceeași țesătură, iar cel din 3 piese are în plus vesta.

Înainte să ne scoatem costumul din garderobă, trebuie să vedem dacă se potrivește evenimentului la care mergem. Un criteriu esențial constă  în alegerea costumului bărbătesc la ocazia la care urmează să îl porți. Dacă avem o întâlnire business,  alege un costum cu o croială clasică și în două piese, nuanță închisă, precum negru,  gri închis sau bleumarin. De asemenea, sacoul trebuie să fie cu nasturi dubli și croială clasică și cu revere crestate. Stofa trebuie să fie de o calitate foarte bună, de preferabil 100% lână, bine croit și întreținut. Cămașa trebuie să fie albă, iar cravata uni, într-o culoare închisă.  Cureaua trebuie să fie subțire și aceeași nuanță cu pantofii, din piele, șosetele trebuie să fie culoarea pantalonilor. Ceas discret, și bijuterii cât mai puține – numai verigheta, dacă este cazul.

Dacă ai nevoie de un costum de ocazie, trebuie să fii la curent cu moda și să te adaptezi tendințelor din acea perioadă. Poți apela și la un sacou cu o pereche de pantaloni sau blugi clasici dacă ieși la o terasă cu prietenii sau iubita. Pe sub sacou poartă o cămasă. În picioare poți să ai și teniși mai clasici, modelul Converse clasic. Pentru a alege dimensiunea corectă a costumului este lățimea umerilor, care trebuie să se potrivească perfect constituției tale. Lățimea cravatei trebuie să corespundă lățimii reverului, iar reverele subțiri sunt mult mai mai moderne și mai estetice, decât reverele late, care nu mai sunt în tendințe.

Batistele de buzunar adaugă un plus de elegantă costumului, însa asigură-te că aceasta se potrivește cu modelul ales, dar și cu materialul din care este croit costumul.

 

Comentarii