SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Alex Calancea Band și Andrei Glavan s-au „Rupt” ca la americani (FOTO)

7 iunie, 2015 Autor: Ana Creascov


Am fost aseară în America anilor ’40 – ’50 sau, mai bine zis, ne-au dus acolo și ne-au ținut închiși vreo două ore. Nu, nu a fost un exil, a fost o călătorie revelatoare în care i-am avut ghizi pe cei de la Alex Calancea Band și Andrei Glavan. Ei ne-au demonstrat că pe autostrada „The Sound of Music” se depășește cu mult limita vitezei, dacă te miști pe ritmuri Rock and roll.

A răsunat clasica melodie „Rock Around The Clock” și de-acolo totul a început. Bass chitara lui Alex Calancea, tobele lui Nickel Russu, chitara lui Saryk Vatavu, clapele lui Serghei Ivanov și vocea lui Andrei Glavan au „rupt” tot ce-a mai rămas, aseară. Mulți dintre fanii trupei și-au dat întâlnire pentru a dansa pe ritmuri Rock and roll.

 

Înainte de a începe nebunia l-am găsit pe solistul Andrei Glavan care, ca un adevărat artist, ne-a asigurat că totul va decurge perfect și că nu are emoții, deși cântă pentru prima dată acest stil de muzică: „Este ceva nou pentru mine, dacă până acum cunoșteam cuvintele doar la vreo două melodii din această categorie, păi pentru ediția de astăzi a trebuit să învăț mai multe. Sigur că nu am reușit să rețin toate versurile, dar salvarea cea mare este improvizația”, iar noi credem că aceasta e chiar mai importantă decât tocitul textelor. „Ne-am pregătit mai mult timp pentru acest concert LIVE, dar va ieși exact ca primul sex – parcă știi ce trebuie să faci, dar de fiecare dată se termină cu eșec. Glumeam. Totul va fi super.”, a ținut să precizeze talentatul cu barbă, pufnind în râs.

Tania Cerga a venit să-și susțină colegii de scenă și, în același timp, să se relaxeze și să danseze pe muzică bună, dar aceștia nu au lăsat-o până nu au văzut-o cu microfonul în mână, ea zice că Alex obișnuiește să facă astfel. Așadar, improvizația făcută de artistă a fost excepțională și a demonstrat încă o dată că nu e nevoie de fonogramă și nici de rochie cu trenă atunci când ești înzestrat cu voce și talent. „A fost o seară minunată, m-am distrat și am dansat cum nu am mai făcut-o demult. În general, Rock and roll-ul este un gen de muzică care nu te lasă fără să te miști. Am remarcat grupuri de adolescenți care săreau în sus și cântau, iar asta mi se pare extraordinar, e semn că generațiile tinere ascultă muzică de calitate.”, a declarat interpreta. Tot ea ne-a zis că Andrei s-a descurcat de minune și ar trebui să mai repete astfel de recitaluri.

 

Publicul s-a simțit liber și s-a lăsat dus de val. „Băieții aceștia sunt foarte tari și îmi place produsul lor. Mă străduiesc să nu scap niciun concert de-al trupei Rupt și le mulțumesc că mi-au oferit un început de weekend excepțional”, a declarat Corina, tânăra care nu a stat niciun minut așezată.

Vă reamintim că „The Sound of music” este o călătorie – experiment dintr-o serie de mai multe concerte date de Alex Calancea la baza cărora stă improvizația.

Comentarii