SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Alimente care te vor ajuta să-ți menții tenul tânăr

13 iulie, 2015 Autor: Petronela Muntean Sursa: foxnews.com


Femeile vor întotdeauna să afle cum pot să-și mențină tenul tânăr. O serie de cercetări și experimente le-au oferit un răspuns. Dr. Joshua Zeichner, un renumit cosmetolog și dermatolog, recomandă combinarea inteligentă a alimentelor și consumarea lor în cantități mici.

Primul aliment care te va ajută să arăți mai tânără cu câțiva ani este cafeaua. Două cești de cafea, pline de compuși bioactivi,  îți vor ajuta piele să se protejeze de melanom ( cel mai comun tip de cancer). Studiile efectuate la Centrul Național de Cancer din SUA arată că, cei care au băut 4 cești de cafea pe zi, au avut un risc cu 20% mai mic să se îmbolnăvească de cancer.

 

Următorul aliment este pepenele verde, care conține substanțe nutritive importante pentru organism și multă apă. Compusul oxidant care oferă pepenelui culoarea roșie ajută la oprirea acționării razelor ultraviolete.

 

 

Rodiile, de asemenea,  sunt foarte bune pentru pielea și organismul nostru. Semințele acestui fruct sunt pline cu antioxidanți, cum ar fi vitamina C, care previn liniile fine, ridurile și senzația de uscăciune a pielii. În fruct se mai găsesc antocieni, care ajută la creșterea producției de colagen, oferind pielii un aspect mai ferm, și acid elagic, care reduce inflamația cauzată de UV.

 

 

Homarul are proprietăți anti-inflamatorii, fiind și bogat în zinc. Zincul accelerează reînnoirea celulelor pielii și reduce acneea.

 

Ouăle sunt o bună sursă de biotină și de vitamina B, care metabolizează aminoacizii.

 

Nucile conțin acizi grași Omega-3, care mențin părul hidratat, și vitamina E, care ajută la repararea foliculilor deteriorați. De asemenea, consumul de nuci îți va menține culoarea naturală a părului și-ți păstrează tenul strălucitor.

 

 

Fructele avocado sunt bogate în acid oleic, omega-9 și acizi grași, care ajută pielea să rețină umezeala în stratul exterior și să o păstreze moale.

 

Comentarii