SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Aliona Savchenko şi Bruno Massot au făcut istorie la JO 2018!!! Dansul pe gheață care te va copleși (FOTO, VIDEO)

21 februarie, 2018 Autor: Doinița Babalic Sursa: noizz.ro Foto: noizz.ro

SPORTMedalia de aur în cadrul concursului de patinaj artistic al Jocurilor Olimpice de iarnă 2018 i-a revenit Germaniei prin Aljona Savchenko și Bruno Massot. Aflată la a 5-a sa prezență la Jocurile Olimpice, Savchenko și-a trecut în cont în sfârșit aurul grație evoluției din programul liber.

După ce a terminat programul scurt pe locul al patrulea, cuplul german a doborât recordul mondial de puncte în programul liber (159,31), evoluând pe melodia „La Terre vue du ciel” (Pământul văzut din cer), semantă de compozitorul francez Armand Amar.

Chinezii Sui Wenjing şi Han Cong (235, 47 puncte) au fost medaliaţi cu argint, iar canadienii Meagan Duhamel şi Eric Radford (230,15 puncte) au urcat pe treapta a treia a podiumului.

Numărul germanilor va reuși să te copleșească și să te lase cu sufletul la gură, deoarece este absolut perfect, iar munca celor doi este incredibilă și nu avea cum să nu fie premiată.

Este primul titlu cucerit de Germania în această probă din 1952 şi până în prezent, precedentul fiind la Oslo, în 1952, prin soţii Ria şi Paul Falk.

 

Pentru Aliona Savchenko (34 de ani, sportivă de origine ucraineană), aceasta este a treia sa medalie olimpică, după cele două de bronz cucerite la ediţiile din 2010 şi 2014.

Bruno Massot, născut în Franţa la Caen acum 29 de ani şi devenit cetăţean german anul trecut, a luat prima medalie din cariera sa la JO.

Înainte de numărul fantastic pe care l-au făcut, Aliona Savchenko a simțit că destinul îi va spune ceva – „I-am spus lui Bruno că vom scrie istorie. Apoi totul s-a întâmplat așa cum mi-am imaginat și a devenit realitate”.

Comentarii