SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Animalele domestice ne fac mai sănătoşi

9 mai, 2015 Autor: Laura Grigore Sursa: medicena.ru Foto: clubpet.ca


Animalele de companie fac parte din familia noastră. Noi le oferim dragoste, grijă şi căldură, iar ele ,în schimb, ne oferă sănătate. Dacă nu vă vine să credeţi, statisticile ne confirmă acest lucru. Proprietarii de animale domestice au inima mult mai sănătoasă, iar tensiunea arterială este ţinută sub control. Acelaşi lucru este valabil şi pentru colesterol și trigliceride. Riscul de a suferi un accident vascular cerebral în rândul proprietarilor de pisici este cu 40% mai mic decât în cazul celor care nu le au. Şi riscul unui ata de cord scade cu 30% la iubitorii de animale domestice.

Copiii mici dezvoltă imunitatea nesterilă,dacă au în casă animale. Aceştia sunt mai puţin predispuşi la boli infecţioase sau alergii, iar reacţia de protecţie şi imunoglobulina sunt mai ridicate. Mai mult decât atât, copiii care au animale acasă cresc mai deştepţi, mai atenţi şi mai iubitori.

Proprietarii de câini sunt într-o formă fizică mai bună. Plimbările zilnice îi ajută şi nu le permit să se îngraşe. Iar bătrânii care au câini  sunt mult mai activi, mai veseli şi mai pozitivi.

Sănătatea psihică este tot atât de importantă. Potrivit cercetătorilor, animalele ne scapă mult mai rapid de stres decât o fac iubiţii, prietenii sau alcoolul consumat. Jocurile cu ei generează sintetizarea serotoninei, cea care este responsabilă de starea de bună dispoziţie. Stăpânii de animale suferă mai rar de depresii, nevroze și le este mult mai uşor să socializeze cu cei din jur.

Ei îşi revin mai repede după o traumă de orice fel și trec mult mai ușor peste dificultăţi.

În concluzie, proprietarii de animale merg mai rar la medic şi n-au timp pentru depresii.

Dacă aţi crezut că fericirea nu poate fi cumpărată, greşiţi – aceasta poate fi găsită la un magazin zoo. O pisică sau un căţeluş nu costă atât de mult, în schimb, vă pot aduce atât de multe beneficii. Un ghemotoc pufos poate fi cea mai frumoasă şi accesibilă cale spre o viaţă sănătoasă şi echilibrată.

Comentarii